Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Espoo - Keskustelut - Kulttuurikeskustelut

Espoo käynnistää alueelliset asiakasraadit syksyllä

Espoo käynnistää alueelliset asiakasraadit syksyllä

Espoon vapaan sivistystyön tulosyksikkö pilotoi alueellisia asukasraateja syksyllä 2009. Raatilaisten rekrytointi on jo käynnissä. Jokaiselle Espoon viidelle suuralueelle kootaan 12-henkinen asukasraati, joka kokoontuu syksyn aikana kolme kertaa keskustelemaan sivistystoimen vapaa-ajanpalveluiden kehittämisestä.

Asiakasraateihin voi ilmoittautua oheisella lomakkeella tai sähköpostitse: sini.sormunen(at)espoo.fi tai piia.rantala(at)espoo.fi.

Vapaan sivistystyön tulosyksikkö vastaa kirjaston, liikuntapalveluiden, nuorisopalveluiden, työväenopiston, kulttuuripalveluiden sekä yhteispalvelupisteiden toiminnasta.

Asiakasraadit ovat osa asukaslähtöistä palveluiden kehittämistä. Raatien kokoonpanon toivotaan edustavan kattavasti kaikenlaisia espoolaisia sukupuolen, iän, ammatin, koulutustaustan ja etnisen alkuperän suhteen. Kaupunki kerää jatkuvasti asiakaspalautetta ja tekee asiakastyytyväisyystutkimuksia, mutta näiden täydennykseksi asiakasraadeilta toivotaan ideoita palveluiden kehittämistä varten, ei vain reagointia nykyisten palveluiden järjestämiseen.

Liike-elämän puolella asiakasraateja on käytetty pitkään, ne ovat yksi osa asiakaslähtöistä toimintatapaa. Kunnissa vastaavia raateja ei ole ollut käytössä. Asukkaiden näkemysten kuuleminen on erityisen tärkeää nykyisessä taloudellisessa tilanteessa, jossa palveluiden kehittäminen ei ole mahdollista niiden määrää ja valikoimaa kasvattamalla.

Asukasraadeille järjestetään yhteinen tilaisuus 19.8.2009 klo 17-19 Espoon työväenopiston Opistotalolla osoitteessa Vanha maantie 9.

Lisätietoja:
Piia Rantala
Vapaan sivistystyön johtaja
puh. 8162 3842, 050 395 2227
piia.rantala(at)espoo.fi


Attachments:
File  asiakasraadin rekrytointilomake260509.pdf    17K