Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Espoo - Keskustelut - Kirjastokeskustelut

Espoonlahden aluekirjaston ja kulttuuriareenan tarveselvitys

Kulttuurilautakunnan päätöksiä 19.5.2015
Espoonlahden aluekirjaston ja kulttuuriareenan tarveselvitys

Lautakunta päätti hyväksyä Espoonlahden aluekirjaston ja kulttuuriareenan tarveselvityksen. Kirjaston, kulttuuriareenan ja yhteispalvelupisteen yhteinen tilatarve on 4740 m2 ja tilojen rakentamisen kustannusennuste noin 20 milj. euroa. Ensikertainen kalustaminen on 2 milj. euroa kirjaston osalta ja 1,5 milj. euroa kulttuuriareenan osalta. Vuotuiset käyttökustannukset ovat noin 2 milj. euroa, henkilöstölisäys on yhteensä 12 henkilöä.

Kirjasto tekee yhteistyötä nuorisopalveluiden, liikuntapalveluiden ja vanhuspalveluiden kanssa ja lisäksi toimintaan haetaan mukaan alueen asukkaita, toimijoita ja yhteistyökumppaneita. Tapahtumien järjestämiseksi tiloihin tulee mm. stage myös nuortentilaan sekä paja, jossa asukkaat ja eri toimijat voivat jakaa osaamistaan ja tietojaan. Kirjastoon tulee esiintymis- ja kokoustila sekä työskentelytiloja asiakkaille. Kulttuuriareena sopii sekä harrastajaryhmien toimintaan että ammattimaisiin esityksiin.  
  
Lautakunta merkitsi tiedoksi kulttuurin tulosyksikön talousarvion kuukausiseurannan tilanteessa 30.4.2015.

Muut asiat lautakunta päätti pienin muutoksin esityksen mukaan. 

Kulttuurilautakunnan esityslista löytyy osoitteesta: www.espoo.fi > Espoon kaupunki > Päätöksenteko > Lautakunnat ja johtokunnat > Kulttuurilautakunta > Esityslista ja pöytäkirjat vuodesta 2012 alkaen > Kulttuurilautakunta 19.5.2015 Esityslista.

Lisätietoja:

kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Jaana Jalonen, p. 040 725 6088
kulttuurijohtaja Susanna Tommila, p. 043 825 5074