Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Espoo - Uutiset - Uutisarkisto

Pääkaupunkiseudun tärkeimmistä liikenneha

Pääkaupunkiseudun tärkeimmistä liikennehankkeista aiesopimus

Liikenne- ja viestintäministeriö, Espoon, Helsingin, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit sekä Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV tekivät tiistaina 26. elokuuta aiesopimuksen lähivuosien tärkeimmistä liikennehankkeista pääkaupunkiseudulla. Aiesopimuksessa määritellään, missä järjestyksessä pääkaupunkiseudun liikennehankkeita pyritään toteuttamaan.

Liikennehankkeiden neljän kärkeen vuosina 2004-2007 kuuluvat Hakamäentie, Kehä I Turunväylän ja Vallikallion välillä, säteittäisten pääväylien pikaparannukset sekä Kehä III Vantaankosken ja Lentoasemantien välillä. Nämä hankkeet parantavat henkilö-, tavara- ja joukkoliikenteen toimivuutta.

Aiesopimus sisältää myös arvion keskeisimmistä vuoden 2007 jälkeen toteutettavista liikennehankkeista, joilla edistetään erityisesti joukkoliikenteen asemaa pääkaupunkiseudun liikennejärjestelmässä. Näitä hankkeita ovat Marja-rata, Kehä I:n itä-, länsi- ja keskiosa, meluntorjunta, metro- tai muu raideyhteys Ruoholahdesta Matinkylään, Espoon kaupunkiradan jatkaminen Leppävaarasta Espoon keskukseen sekä Kehä II:n jatko Turuntieltä.

Lähde: Liikenne- ja viestintäministeriö