Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Espoo - Uutiset - Uutisarkisto

Kotoisa Kauklahti-päivä 24. elokuuta

Kauklahti-päivä 24.08.08
onnistui taas erittäin hyvin osanottajien kiitosten perusteella. Tunnelma oli kotoinen, kylämäinen useiden ihmisten tunitessa toisensa jo etukäteen. Tapahtuma lisäsi varmasti kauklahtelaisten yhteishenkeä kuten tavoitteenakin on. Sateen lomassa pidettyyn tapahtumaan osallistui nyt vähemmän ihmisiä (runsas 300) kuin viime vuonna.
Kauklahti-päivän järjestää Kauklahti-seura ry, Köklax Gillet rf vuosittain elokuun lopulla.

1. Espoon kaupunginvaltuuston terveiset esitti valtuuston II varapuheenjohtaja Margareta Pietikäinen. Alueella pitkään asuneena hän osasi tuoda hyvin esiin asukkaiden näkemyksiä ja yhteistyötä Kauklahden kehittämisessä.

2. Tuomarila seuran puheenjohtaja Sirkka-Liisa Korkala osallistuu myös kaupunginsuunnittelulautakunnan työhön kaupunginhallituksen valvojana. Sirkka-Liisa Korkala toi esiin asukakiden yhteistyön merkityksen alueemme kaavoituksessa ja kehittämisessä. Hänen mukaansa vireillä on Kauklahdessa 7-9 kaavahanketta.

2b Tilaisuuden aloitti Jukka Langen soittamalla haitarilla pelimannimusiikkia alussa ja muiden esitysten lomassa. Kuuluttajana toimi seuran puheenjohtaja Jarkko Rahkonen.

3. Performance Sirkuksen Pantterit lauloivat ja leikkittivät hauskasti ja innostavasti niin, että lasten iloon yhtyivät aikuisetkin. Kivaa oli että esittäjät huomasivat Kauklahden kaksikielisyyden ja esittivät ohjelmaansa myös ruotsiksi.

4. Helena Metsä esitti itämaista tanssia kiehtovasti. Aidosti tunsi olevansa jossain Turkissa tai Egyptissä.

5. Kauklahden VPK, Köklax FBK oli paikalla nuorisojoukkoineen esittämässä toimintaansa, paloautojaan ja kalustoaan. Nuorisojoukkoon voi pyrkiä 10 vuotta täyttänyt ja toimia siinä 16 vuotiaaksi, jonka jälkeen voi jatkaa miehistössä.

6. Toimintaansa esittelivät Kauklahden Pyrintö ja Kauklahden nuorisotila. Molemmat tarjoavat runsaasti toimintaa nuorille. Pyrintö tarjoaa jalkapallon pelaamista lapsillekin, juuri on perustettu 2002 syntyneiden poikien ryhmä. Pyrintö esittelee toimintaansa kentällään 3.9., katsokaa netistä.
Nuorisotila päivystää useina päivinä iltapäivisin Hansakallio 2:ssa
7. Poniratsastus oli erittäin suosittua ja halukkaita olisi ollut enemmän kuin aika salli. Nyt oli paikalla ohjaajineen kaksi ponia, joista toinen rattailla. Näin aivan pienetkin voivat tuntea ajelun riemun äitinsä tai isänsä kanssa.

8. Tikkakilpailu oli taas erittäin suosittua. Kolmeen sarjaan lasten, naisten ja miesten sarjaan osallistui yhteensä lähes 40 tikan heittäjää Juhani Parisaaren ohjauksessa. Sarjojen parhaat palkittiin.

9. Kahvin ja mehun tarjonnasta huolehti Alli Kukkonen avustajineen. Kahvista muusta nauttivat lähes kaikkii osanottajat.

10. Grillimakkara oli myös suosittua. Grilliä hoisivat johtokunnan jäsenet Lauri ja Leevi ja makkarat oli hankkinut Nina.

11. Ponikuponkien ja arpojen myyntiä hoisivat Marja ja Marjut ja kuuluttajana toimi Jarkko (etunumellä mainitut johtokunnan jäseniä)

12. Tilaisuudesta oli etukäteen kerrottu joka postiosoitteeseen jaetussa seuran tiedotteessa. Länsiväylän kokouspalstalla sekä jopa HS:n menopalstalla. Tiedotteen ilmoittajina oli oli lähes 20 Kauklahden yritystä.

13. Kiitokset Espoon kaupungille, joka oli avustanut tilaisuutta. Samoin EKYL:lle kiitokset tilaisuuden tukemisesta. Kiitokset myös arpajaispalkintoja lahjoittaneille yrityksille (joista ilmoitettiin arpojen myynnissä) ja ilmoittajille.

14. Kiitokset kaikille tilaisuuden järjestäjille. Kiitokset päivän osallistujille, jotka puolestaan ilmaisivat ilonsa ja tyytyväisyytensä Kauklahti-päivän, 24.08.08, ohjelmaan ja järjestelyihin.
                                puheenjohtaja Jarkko Rahkonen