Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Tapaninkylä - Keskustelut

Antti Vuorela: Tullivuorenraitin valaistus kuntoon

Koillis-Helsingin Lähi-Sanomat 7.9.2005
Tullivuorenraitin valaistus kuntoon

Valo virkistää ja kesäisin valoa riittää. Syksyn saapuessa illat pimenevät. Keinovaloa tarvitaan kun aurinko laskee. Pimeässä ei ole hauska taivaltaa. Pimeys luo turvattomuutta. Ulkoilureiteillä ja puistoissa pitää voida kävellä turvallisesti iltaisinkin.

Lisää valoa tarvitaan nyt Malmilla Tullivuorenraitille. Asukkaiden yhteydenottojen johdosta tein 25.5.2005 valtuustoaloitteen Tullivuorenraitin ja siihen liittyvien kevyen liikenteen väylien valaistuksen parantamiseksi.

Tullivuorenraitti on yksi Ala-Malmin ja Sepänmäen välissä sijaitsevista keskeisistä lähivirkistysalueemme kevyen liikenteen yhteyksistä. Tullivuorenraitin valaistus on puutteellinen.

Puutteita löytyy myös Longinojan reunaa kulkevan kevyen liikenteen yhteyden valaistuksesta. Lisäksi yhteys, joka alkaa Vanhanradanraitilta ja kulkee Longinojan reunaa Tapanilan Fallkullaan on puutteellisesti valaistu.

Puutteellinen valaistus rajoittaa Malmin seudun asukkaiden mahdollisuuksia nauttia oman virkistysalueensa palveluista. Valaistusta pitää siksi parantaa ensi tilassa.

Yleisten töiden lautakunta lausui 16.6.2005 aloitteestani tiivistettynä seuraavasti:

”Ulkovalaistukselle talousarviossa asetettujen tavoitteiden mukaan puistoalueiden tärkeät ajo- ja kävelytiet valaistaan. Maankäytön muuttumisen ja käyttäjämäärien kasvun myötä Tullivuorenraitti, Longinojanraitti sekä eräät muut alueen kevyen liikenteen yhteydet täyttävät nämä kriteerit selkeästi.

Rakennusvirasto tulee määrittelemään Ala-Malmin alueen valaistavan kevyen liikenteen verkon laajuuden ja valaistuksen laadun sekä tilaamaan Helsingin Energialta tarvittavat toimenpiteet valaistuksen saattamiseksi tavoitteiden edellyttämälle tasolle.”

Rakennusvirastosta on luvattu hoitaa kuntoon myös Heinäpellonkujan ja Malmin raitin risteyksen reunakivien madaltaminen. Korkeat reunakivet estävät pyörätuolilla liikkumisen ja hankaloittavat pyöräilyä. Lastenvaunuissa matkustaville vauvoille korkeat reunakivet aiheuttavat helposti turhia pompahduksia.

Hyvää syyskuuta Sinulle ja kiitokset palautteestasi!

Antti Vuorela
kaupunginvaltuutettu
sdp
Tapanila