Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(4): Ferrari ja tallimääräykset

Antero Kivi,Intelligent BBS kirjoittaa:
Jukka Kivi writes:
Ehkä tallin johto ajattelee, että varmistetaan nyt ensin Michael Schumacherin voitto. Eihän varmuudella voi tietää, tuleeko kauden aikana jotain vastoinkäymisiä. Kun voitto on varmistettu, voidaan ryhtyä siirtämään tallimääryksellä voittoja tai parempia pistesijoja Rubens Barrichellolle. Käsittääkseni kyse ei ole edes pelkästään kunniasta, vaan myös isosta rahasta.

Nämä perustelut ovat toki selvät, mutta Ferrarin hommasta saama negatiivinen julkisuus ei ole mitenkään suuri voitto tallille. Kukaan ei puhu Ferrarin kaksoisvoitosta ja ylivoimasta vaan pikemminkin epäreilusta ja epäurheilullisesta ratkaisusta. Tuon paikkailuun kuluu mainosmarkka poikineen.

Henkilökohtaisella tasolla ärsyttää tämä "maailman nopeimman F1-kuskin" saavutus, jolla edelleen kasvatetaan GP-voittojen lukumäärää ja ilmeisesti saadaan uusi pisteennätyskin yhdelle kaudelle. Kukas sen sanoikaan, "eikö maailmanmestaruutta voitakaan enää paras kuski, vaan kuski jolla on paras sopimus?" Joo, olet täysin oikeassa. Ferrarin harjoittama tallipeli on ärsyttävää. Olen kuitenkin jotenkin oppinut ymmärtämään sitä. Ferrarilla on tietty tavoite, jonka se haluaa saavuttaa. Ferrarin johto on päättänyt asettaa mestaruuden voittamisen urheilullisuuden edelle. Vaikka yleinen mielipide onkin Ferrarin taktiikkaa vastaan, se jatkaa valitsemaansa linjaa. Se on omalla tavallaan ihailtavaa.

                Vesa