Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Ferrarin ylivoima

Simo Heikkinen Lsa kirjoittaa:
Ferrari dominoi tällä hetkellä F1 - sarjaa. Tuo ylivoima loppuu viimeistään kauden 2004 lopussa, kun Ferrari tallilta loppuu sopimukset Jean Todin, Ross Brawnin ja Michael Schumacher. he saattavat jatkaa (ei todennäköistä)
Sen jälkeen on mahdollisuuksia muun muassa Kimi Räikkösellä ( Jos ajaa McLarenilla )
Mutta voi hyvinkin olla mahdollista että kun Schumin ura loppuu hänellä on taskussa
seitsämän MM - titteliä. Vaikka silloin Schumilla olisi kaksi MM - titteliä enemmmän, kuin
LEGENDA Juan Manuel Fangiolla Schumi ei nouse koskaan ohi Fangion, koska on niin älyttömän vaikaeaa vertailla 50 - luvun ja nykypäivän suorituksia. 50 - luvulla autoissa oli
paljon huonompi aerodynamikka ( vai oliko sitä ollenkaan ).Siihen ei panostettu Renkaat ovat nykypäivänä paljon
parempia kuin 50 - luvulla.Kaikilla nykykuljettajilla on paremmat renkaat!  joten ajajalla on pitänyt olla huisin hyvä ajotaito. Minulle JUAN MANUEL FANGIO on aina ykkös sialla. Jos Fangion auto särkyi kesken kisan, joku tallin muista kuljettajista (siihen aikaan niitä saattoi olla viisi) ajoi varikolle ja luovutti autonsa Fangiolle. Näin kävi monta kertaa! Schumin ja kavereiden tallipeli on pientä verrattuna Fangion tallipeliin.
Fangio myös vaihtoi tallia hyvin usein, jopa kesken kauden! Hänellä oli aina paras auto alla. Jos Schumi olisi tehnyt samoin, hän olisi ajanut 94-95 Benettonilla, 96-97 Williamsilla, 98-99 McLarenilla ja 2000- Ferrarilla. Ja olisi kahdeksankertainen mestari.
En vähättele Fangiota, hän on ehdottomasti yksi Ykkösten lahjakkaimmista kuljettajista.
Miksi sitten Schumia ei nykyään arvosteta? Viisinkertaisena mestarina häntä kuuluisi pitää jo kaikkien aikojen lahjakkaimpana kuljettajana. Syy siihen on yksinkertainen: hän on liian ylivoimainen. Hän ei joudu taistelemaan voitoista ja mestaruuksista. Prost ja Senna kävivät 80- ja 90-luvuilla näyttäviä keskinäisiä taisteluja voitoista ja mestaruuksista. Heitä pidetään nyt maailman parhaimpina kuljettajina. Monet ihmiset pitävät Häkkistäkin Schumia parempana. Häkkinen taisteli raivokkaasti ja hänen molemmat mestaruutensa ratkesivat vasta viimeisessä GP:ssä. Hän todella ansaitsi kaksi mestaruuttaan. Mutta eikö kaikkien aikojen ylivoimaisinta mestaruutta (M. Schumacher 2002) voi pitää osoituksena kuljettajan (ja auton) ylivoimaisuudesta?