Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Häkkinen ajanut salaa Räikkösen paikalla

Häkkinen ajanut salaa Räikkösen paikalla
Julkaistu 01.04.2005 00:51 (päivitetty 00:51)
McLaren-talli on perjantaina julkisuuteen tulleen tiedon mukaan järjestellyt erään formulahistorian kovimman salajuonen: Mika Häkkinen on ajanut tämän kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Australiassa ja Malesiassa salaa Kimi Räikkösen autoa.
Salajuoni paljastui 1. huhtikuuta suoritetuissa viisumitarkastuksissa, joissa kansainvälinen autoliitto FIA kiinnitti huomionsa siihen, että McLaren-tallin Malesian GP:n yhteydessä toimittamassa viisumianomuksessa Häkkisen nimi oli heti Juan Pablo Montoyan perässä - eikä Räikköstä ollut lainkaan viisumilistalla.
McLaren joutui turvautumaan vanhan kuljettajansa Häkkisen apuun, koska Räikkösen käsi murtui juuri kauden alla testeissä sattuneessa ulosajossa. Julkisuuteen kerrottiin valheellisesti, että Räikkönen olisi selviytynyt ulosajosta pelkällä peukalon turpoamisella, mutta todellisuudessa käsi oli ajokelvottomassa kunnossa. McLarenin onneksi Häkkinen oli treenannut itsensä huippukuntoon huhtikuussa alkavaa DTM-kautta varten.
McLaren halusi Häkkisen keräävän pisteittä Räikkösen nimissä, koska talli pitää Räikköstä kauden vahvana mestariehdokkaana. Häkkinen käytti ajaessaan Räikkösen kypärää ja haalaria. Nyt Räikkösen käsi on jo parantanut ja hän ajaa itse omaa autoaan Bahrainin GP:ssä.
- Emme uskoneet kenenkään huomaavan eroa, koska Häkkisen ja Räikkösen ajotyylit ovat lähes identtiset ja he myös puhuvat englantia hyvin samanlaisella aksentilla, McLarenin tiedottaja Val Hetta myönsi tietotoimisto Aprillille.
(MTV3)