Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Vinkit ja apteekit

Katselin juuri televisiosta Tervo&Päivärinnan ohjelman, jos käsiteltiin narkomaanien huumeruiskujen vaihtoa Vinkeissä, noissa narkomaanien neuvontapisteissä. Vinkit ovat mielestäni oikealla asialla, mutta muitakin organisaatioita tarvitaan.

Huumeruiskujen vaihdolla on tarkoitus varmistaa, etteivät hivit ja hepatiitit leviä lisää narkomaanien piirissä. Töllaiset tartunnat maksavat veronmaksajille noin 100.000 mk vuodessa per potilas ja niiden määrä kasvaa kaiken aikaa. Keskustelussa joku kertoi, että apteekit olisivat oivallinen puhtaiden ruiskujen jakelupaikka, mutta ne eivät suostu myymään ruiskuja.

Tietääkö täällä kukaan, miksi niin on? Minusta apteekkiverkosto on laajasti kaikkialla helposti saavutettavissa ja valmis palveluverkosto. Miksi sieltä ei saisi ruiskujakin ostaa, joilla terveyttä voitaisiin edes hieman suojata, kun jo ollaan huumekoukussa? Onko kyseessä apteekkien oma valinta, joilla he valitsevat asiakkaansa? Vai onko tässä kyseessä jokin lain tulkinta, että ruiskujen myynti olisi lainvastaista?  Kuka tietää?

Jukka