Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Eläinterroristit laskivat minkkejä luonto

Maalahtelaisessa minkkitarhassa kävi toissayönä eläinterroristeja päästämässä noin 2000 minkkiä ulos tarhasta pihalle ja luontoon. Tarhuri ja kylän väki ryhtyivät heti teon havaittuaan pelastamaan minkkejä ja myöskin pelastamaan luonnon eläimiä minkeiltä. Tarhaminkit ovat pääosin aika avuttomia ja kuolevat vapaana ollessaan nälkään. Jotkut minkit löytävät luonnosta heikompia eläimiä kuten linnunpoikasia ja ryhtyvät tuhoamaan niitä. Periaatteessa jotkut minkit saattavat selvitä luonnossa ja niistä voi tulla luonnolle monivuotinen riesa.

Tarhuri ja kylän väki ovat kuulemma onnistuneet pyydystämään yli 80 % minkeistä takaisin elävinä tai kuolleina, mutta muutama sata on siis vielä luonnossa. Eläinten Vapauttajat -niminen ryhmä on tänään ilmoittautunut sähköpostitse tiedotusvälineille teosta vastaaviksi. Poliisi tutkii asiaa nimikkeellä törkeänä vahingontuottamisena ja pitää rikosta vakavana.

Toivottavaa olisi tietysti, että vakuutusyhtiö saisi oikeudessa maksajan kaikelle sille vahingolle ja pelastustyön kustannuksille, joita rikoksesta on aiheutunut.

Jukka Kivi