Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(9): Hallituksen kannanotto yritys- ja

TV-uutiset ja puolueet: uutisten reportteri tölvi Lipposta eilen parhaansa mukaan Kauniaisissa - Siimeksen ja Laakson äänenpainoin. Radion Tänään iltapäivällä- ohjelmassa toimittaja välitti sensijaan puolueettomasti pitkähkön keskustelun, jonka Lipponen kävi toimittajien kanssa puoluevaltuuston väliajalla. Että sellaista suhtautumista Lipposen mediakritiikkiin televisiossa.
Ajopuuteoriasta: Suomen kohdalta II maailmansota alkoi marraskuun viimeisenä 1939, jolloin Neuvostoliitto hyökkäsi pienen Suomen kimppuun. Talvisodan  Välirauhassa Suomelta vietiin Karjala tavalla, joka jätti suomalaisiin syvän katkeruuden tunteen. Tästähän kaikki historian kirjat kertovat.
Joutuiko Suomi ajopuun tavoin Jatkosotaan, oli pitkään spekuloinnin aihe sodanjälkeisessä Kekkosen Suomessa. Oli Sotasyyllisyysoikeudenkäyntikin...
Kesällä 1941 Suomi lähti hakemaan revanssia edellisestä pakkorauhasta senjälkeen, Stalinin-Hitlerin yhteistyö oli loppunut ja Saksa hyökännyt Neuvostoliittoon. Vanhan rajan ylittämisestähän oli sitten hallituksessa riitaa , jota ei otettu huomioon Säätytalon oikeudenkäynnissä.

On tässä edetty aika kauas hallituksen veropaketista, mutta ensi kesänähän tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun Suomen kohtalot ratkaistiin Talin-Ihantalan taisteluissa.
Erkki Hatakka