Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Irakilaisvankien kidutus(kuvaus) lopp

Jukka Kivi writes:
Julkisuuteen vuotaneet kuvat miehittäjien toimesta tapahtuvien Irakin Abu Ghraibin vankien kidutuksista ja nöyryytyksistä ovat aiheuttaneet valtavan kansainvälisen skandaalin.

Ongelmaan on nyt keksitty ratkaisu, jolla prosessi saadaan pysähtymään. Ratkaisu on yllättävän yksinkertainen:

"Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld on kieltänyt kamerapuhelimet Irakissa, kertoo Business-sanomalehti.

Pentagonin lähdettä lainanneen sanomalehden mukaan Yhdysvaltain puolustusministeriö uskoo, että jotkut irakilaisvankien kidutusta kuvanneista valokuvista on otettu kamerapuhelimilla.

- Digitaalikamerat, videokamerat ja kameroilla varustetut matkapuhelimet on kielletty armeijan tukikohdissa Irakissa, kertoo lehti.

Lehden mukaan kieltoa aiotaan laajentaa koskemaan koko Yhdysvaltojen asevoimia."

Näin helppoa se on.

Bushin hallinto rikkoo kerta toisensa jälkeen ennätyksiä kulttuurisessa sokeudessa, siihen sitoutuvassa ylimielisyydessä ja yleisessä typeryydessä. Bush ei linjapuheessaan pahoitellut sanallakaan irakilaisten kärsimyksiä vaan ratkaisi syntyneen skandaalin nerokkaan yksinkertaisesti, hänkin: puretaan Abu Ghraib ja rakennetaan tilalle uusi vankila! Just tässähän se ongelman ydin olikin. Kyllä olikin paha ja inhottava rakennus, räjäytetään se ja freedom is back and may God be with us.
---
Suomi ei tarvitse missään oloissa jäsenyyttä sellaisessa sotilasliitossa, jonka johtovaltio kävelee YK:n yli aina silloin kun kansainvälinen yhteisö on sen kanssa eri mieltä, mutta heti sotkettuaan itse aiheuttamiensa ongelmien jälkihoidon huutaa YK:ta apuun. Kovin on selektiivistä myös "ihmisoikeuksien esitaistelijan" oma suhtautuminen ihmisoikeuksiin, jotka näyttävät koskevan sen mielestä vain länsimaista osaa maapallosta, sitä, joka on samaa mieltä, samaa uskontoa ja samaa ihonväriä. Irakilaisia taistelujen uhreja ei vaivauduta edes listaamaan. Leif Salmén kirjoitti päivän Iltalehdessä aiheesta varsin subjektiivisen mutta sanomaltaan vahvan kolumnin.

Roomakin kaatui lopulta omaan ylimielisyyteensä ja voittamattomuutensa illuusioon.

+Mikko-