Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Hullun lehmän tautia?

Erkki Hatakka writes:
Uutiset kertoivat kevätpäiväntasauksen jälkeisenä päivänä uudesta epäillystä hullun lehmän tautiepäilystä, nyt Länsi- Suomessa. Edellinen havainto, siis tautitapaus oli Itä- Suomessa. Ja sitten mainostetaan suomalaista ruokaa erityisen turvalliseksi syödä, erityisesti lihaa! Omasta puolestani olen aina tilaisuuden tuleen osatanut argentiinalaista tai sen naapurista tullutta lihaa. Siellä elukat laiduntavat vuoden ympäri ulkona, eikä niille tuputeta luujauhoa, joka on luonnonvastaista ,jos mikä. Suosin ravintoloita, joissa saa argentiinalaista filettä , on taatusti hyvää. Ja etelässä myös
halpaa.
Erkki Hatakka

Kuluttajan kannalta hyvä, että epäilyksestäkin tiedotetaan. Minä söin viime lauantaina pitokartanossa brasilialaista filettä. Kyllä oli hyvää. Ja argentiinalainen pampan nauta on ihan legendaarista. Mutta kyllä minua hieman huolestuttaa, onko sekään ihan kunnossa. Eniten epäilen etelä-amerikkalaisessa naudassa hormonien käyttöä. Onko täällä kellään tietoa, miten tuontiliha Suomessa tarkastetaan?

Jukka Kivi