Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Äänekoski - Keskustelut

Re(2): Rekan ja bussin törmäys

Mikko Luoto kirjoittaa:

Onnettomuustutkimuksen valmistuttua kuljettajaa tultaneen syyttämään 23 kuolemantuottamuksesta, loppujen matkustajien ruumiinvamman tuottamuksesta sekä törkeästä liikenteen vaarantamisesta. Lisäksi tultaneen vaatimaan korvauksia, joiden suorituksiin miehellä ei ole tämän elämän aikana minkäänlaisia realistisia mahdollisuuksia. On itselleni hyvin harvinaista, että mietin, miten joku minulle tuntematon voi kestää tilanteen. Vastausta ei ole.

Mahdollisiin kuljettajalle kohdistettaviin korvausvaatimuksiin voidaan todeta, että meillä Suomessa on hyvä liikennevakuutuslaki, joka tässäkin tapauksessa ensisijaisena maksajana suorittaa kyseisen lain mukaiset korvaukset. Jos korvauksiin johtava liikennevahinko on aiheutettu tahallisesti, törkeällä tuottamuksella tai alkoholin vaikutuksen alaisena, voi maksajaksi joutunut liikennevakuutusyhtiö hakea korvausta edelleen vahingon aiheuttajalta.
Vajavaiset tapahtumatiedot yleisissä tiedotusvälineissä eivät suinkaan vielä kerro meille  oikein ja täsmällisesti tapahtumien kulkua ja vallankaan rekan kuljettajan syyllisyyttä tai syyttömyyttä. Tutkimus tehdään tarkasti ja se vie aikaa.
Tapahtumassa kuolleiden omaisten tuskaa myötäeläen ymmärtäkäämme myös rekan kuljettajan ahdistus.

Esko Ojanen