Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Suur-Tapiola - Keskustelut

RUUHKAMAKSUISTA

 

Harri Koski, kiinteistölautakunnan jäsen (kesk)

Espoo ehdokas 224
RUUHKAROKOTUSMAKSU
Tänä aamuna YLE:n kanavilta kuulutettiin vihreitten uudesta ehdotuksesta ruuhkamaksuille pääkaupunkiseudun autoilijoille: 5 euroa päivässä tai 13 centtiä kilometriltä. Tavallinen autolla työssäkäyvä saattaisi joutua maksamaan vuodessa yli 1300 euroa vain siitä huvista, että hän pakosta ylittää kuntarajan.
Katsotaanpa aamuruuhkaa:  


  • valtaosa liikenteessä suuntautuu Helsinkiin, koska sinne on ahnehdittu pääosa työpaikoista  • vaikka Espoon ja Vantaan autoilijat maksaisivat tätä lisäveroa, helsinkiläisten autoilijoiden aiheuttama osuus ruuhkasta ei poistuisi minnekään  • maksut eivät poista ruuhkien pullonkauloja Länsiväylän Salmisaaressa, Hämeenlinnanväylältä, Lahden- tai Porvoonteiltä; samat solmukohtien ongelmapaikat säilyvät kun niille ei tehdä mitään todellista rakenteellista muutosta.


Entäpä ”kerättyjen varojen tuloutus joukkoliikenteen hyväksi”:    • kerätyt varat luultavasti ajatellaan jaettavaksi kaupunkien asukasmäärien suhteessa.  Siis Helsinki saisi tukirahaa, vaikka sen asukkaat eivät maksaisi rokotusmaksuja. Lisäksi  

Helsinki saisi tukea joukkoliikenteelleen, vaikka lisätuen maksavat espoolaiset ja  

vantaalaiset eivät ratikalla, bussilla tai metrolla ajaisi; hehän istuvat vielä omassa  

autossaan keskellä ruuhkaa.
Jottei syntyisi epäilystä oman asiani ajamista: olen eläkkeellä, Helsingin keskustaan johtavat harvat käynnit teen joukkoliikennettä käyttäen; syynä H:gin parkkipaikkojen rahastus ja tyhjän paikan löytämisen hankaluus.
Monta ajatusta on pyörinyt vihreitten mielissä, mutta tämä maksuheitto on kyllä kaiken huippu.  
Vastustan kaavailtuja ruuhkamaksuja, ruuhkat on selvitettävä muulla tavoin kuin lisäkuormittamalla autoilijoita.