Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Suur-Tapiola - Keskustelut

Mustikan poiminta on mukavaa toimintaa!Mustikan poiminta on mukavaa toimintaa!

Hauska ralli kertoo totuuden: Mustikan poiminta on mukavaa kun kerrankin voi ajatella
monta asiaa kunnolla.
Tämä kesä oli mahtava mustikkakesä, mutta ajattelua hallitsi yksi aihe, johon joka-aamuiset uutiset Ylen ohjelmissa ja lehtien uutissivuilla tarjosi uutta ihmeteltävää. Suomalainen politiikka näyttäytyi korruptoituneeksi, kansanedustajat ahneiksi oman edun ajajiksi, vallanhimoisiki, tarvittaessa mihin tahansa poltiikkaan taipuviksi.
Eduskunta on menettänyt kansalaisten luottamuksen. Valta näyttää olevan niillä puolueilla, jotka ovat perusteellisesti ryvettyneet.
Kuinka Suomesta tuli ahneuden maa? Vuosia sitten esimerkiksi "Tilulii" Riitta Uosukainen vaati eduskunnan puhemiehenä kansanedustajille pohjoismaista palkkatasoa. Yritysjohtajat puolestaan tunsivat itsensä surkimuksiksi kun eivät voineet ulkomaalaisten kollegojensa kanssa jutella palkoistaan - kun ne olivat kovin surkeat. Sitten kuin tilauksesta tuli Suomeen ja Fortumiin mallia näyttämään Mikael Lilius.
Nyt meillä on hallitus, joka vahvistaa varakkaiden edellytyksiä saavuttaa yhä enemmän vaurautta. Valtiovaraiministeri Jyrki-boy on ymmällä. Suorastaan liikuttava oli hänen viestinsä kun Jyrki-boy palasi Baltiasta. Hän kertoi melkein kyyneleet silmissä ihailevansa niitä ihmisiä, jotka ovat valmiita uhraamaan terveytensä ja toimeentulonsa pelastaakseen maansa. Tuohon täpinään oli kätkettynä kehoitus: Ottakaa esimerkkiä virolaisista ja muista balteista. Suomessa kansalaiset tietävät, että kysymys ei ole uhraantumisesta vaan töiden loppumisesta, asuntojen ja autojen menettämisestä pankeille. Nyt pyritään töihin ulkomaille. Missään vaiheessa Jyrki Katinen ei ole osoittanut ymmärtävänsä mihin kurikukseenJos hän todella ymmärtää sen kriisin, jossa olemme ja ketkä siitä kärsivät eniten. Käynnissä on hyvinvointvaltion peruselementtien avohakkuu.  
Hallituksen politiikka on varsinaista hurlumheitä. Keskusta-Kokoomus on yllättäen ympäristö jossa vihreätkin viihtyvät. Nopeasti vihreät aloittivat uuden luvun historiassaan. Olen pettynyt.
Sosiaalidemokraatit ovat äimänkäkenä. Omia hyviä vaihtoehtoja on esitetty, mutta viestit eivät ole menneet perille. Mediakaan ei niistä ole juurikaan kiinnostunut. Uutispäivä on yrittänyt parhaansa, mutta lehtemme lukijakunta on pieni heränneiden joukko. Nyt Kokomus-Keskusta hallitsee politiikan pelikenttää. Hallitsijoiden päämääränä näyttää olevan asemien vahvistaminen tuleviin vaaleihin. Salaiseen kassakaappiin on varattu köyhillekin pieniä lahjapaketteja, joilla vaalimenestys uskotaan voitavan turvata. Demareita tarvitaan!


Pekka Holopainen