Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Suur-Tapiola - Tapahtumat - Mennet tapahtumat

031105 Cartes ja Tapiolan kuoro


Tapiolan kuoron MITÄ UUTTA? –konsertissa kuullaan Ilkka Niemeläisen Les Arbres –teoksen kantaesitys. Konsertti on Espoon kulttuurikeskuksen Tapiola-salissa 5.11. klo 19.

Les Arbres on audiovisuaalinen, noin 15 minuuttia kestävä, Tapiolan kuorolle tehty teos. Osat ovat nimeltään: les troncs, les branches ja les feuilles.
Idea lähtee Tapiola-sanasta, joka Kalevalassa tarkoittaa metsää. Metsä syntyy puista ja  teoksen lähtökohtana onkin puu ja sen eri osat: runko, oksisto ja lehdet. Äänimaailma rakentuu kunkin puun osan herättämien mielikuvien pohjalta.
Tietokoneella on käsitelty videota, jossa on otoksia erilaisten puiden rungoista, oksista ja lehdistä. Visuaalinen osuus herättää mielikuvia ja toimii ikään kuin musiikin osana, soittimena.
Elektroniset äänet ja kuvat soitetaan tietokoneelta reaaliajassa esityksen aikana.  Osa kuorolaisista toimii "karahkasolisteina", jotka käynnistävät ääniä ja kuvia känkkyräisiä karahkoita siirtelemällä.

Teoksessa käytetään Espoon taide- ja tietotekniikkakeskus Cartesissa, kehitettyä teknologiaa. Ilkka Niemeläinen toimii Cartesin tuotantovastaavana.
Lisätietoja: Ilkka Niemeläinen p. 0505601351, email: ilkka@cartes-art.fi,  www.cartes-art.fi 

Konsertissa kuullaan myös Tapiolan kuorolle sävelletyt  
Olli Kortekankaan Ikikaiku (1999)
Juhani Komulaisen Vocalise (2000)
Jarmo Saaren Hope hopes (2002)
Juha T.Koskisen Tom’s a-cold (2002) Suomen kantaesitys
sekä
Erik Bergmanin Dreams (1978)
Ja Jukka Linkolan Primitive Music (1998)