Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Bodom - Uutiset

Bodominjärven vanha kolmoissurma ratkeama

Bodominjärven vanha kolmoissurma ratkeamassa

Bodominjärven kolmoissurmasta epäilty ja vangittu on neljäs teltassa ollut nuori, joka loukkaantui vakavasti, mutta jäi henkiin. Rikoksesta epäilty oli 44 vuotta sitten tekohetkellä 18-vuotias eli nyt yli 60-vuotias. Käräjätuomari Olli Saunanoja vahvisti STT:lle lauantaiaamuna, että käräjäoikeuden vangitsema mies on nimeltään Nils Gustafsson - siis samanniminen kuin neljäs teltassa ollut nuori.

Espoon käräjäoikeus vangitsi perjantaina miehen, jonka epäillään surmanneen kolme Bodominjärvellä Espoossa retkeillyttä nuorta helluntaina vuonna 1960.
KRP:n mukaan mies otettiin kiinni alkuviikosta ja hänet vangittiin perjantaina todennäköisin syin epäiltynä. Poliisin mukaan miehen jäljille päästiin poliisin omien tutkimusten avulla. Poliisi ei kuitenkaan paljastanut, mistä ratkaisevat johtolangat saatiin.
Tapauksen tutkintaa johtavan rikosylikomisario Tero Haapalan mukaan tutkinnassa on tehty DNA-testejä. Poliisilla on hallussaan esimerkiksi verinen telttakangas, josta DNA-näytteitä on ollut mahdollista ottaa. Uudella tekniikalla on Haapalan mukaan ollut osansa tapauksen selviämisessä.
Keskusrikospoliisi ei kerro, onko vangittu tunnustanut teon. Haapalan mukaan esitutkintaan liittyvät yksityiskohdat ovat salassapidettäviä tutkinnallisista syistä. Edessä on kuukausien työmaa. Tutkinnassa on tarkoitus käyttää kaikkia mahdollisia rikostutkinnan keinoja.
Veitsellä aseistautunut mies kävi neljän teltassa nukkuneen nuoren retkeilijän kimppuun. Kaksi 15-vuotiasta tyttöä ja 18-vuotias poika saivat surmansa, toinen 18-vuotias poika jäi henkiin, mutta loukkaantui vakavasti.
(STT)