Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Espoonlahti - Keskustelut

Nuorisokahvilat Espoossa

  
Espooseen lisää nuorisokahviloita

Viime vuosina on puhuttu paljon eri yhteyksissä lasten ja nuorten pahoinvoinnista. Se on aiheellista koska on tutkittu että nuorten masennus ja muu pahoinvointi on lisääntynyt reilusti.

Espoossa ei ole tällä hetkellä toimivia kahviloita kuin yksi, joka on nimeltään Kivenlahden Walkers ja on auki perjantai-iltaisin. Nyt olemme aloittaneet kesälomien jälkeen suurella innolla. Vapaaehtoistyöntekijöitä oli paikalla runsaasti ja saimme kahvilan onneksi avattua. Oli mukavaa että nuoriakin oli paikalla todella paljon.
Meillä on tietyt nuorille ja vapaaehtoistyöntekijöille turvaa tuovat säännöt, joten ei sisälle kahvilaan pääse ihan missä kunnossa tahansa tai esim. teräaseiden kanssa.

Nuorilla täytyy olla mukavaa tekemistä, tavata kavereita, pelata erilaisia pelejä (esim. biljardia) turvallisissa oloissa vapaaehtoistyöntekijöiden valvonnassa. Siihen tämä meidän Walkers kahvilatoiminta antaa mahdollisuuden.

Espoon kaupungin tulevien  luottamushenkilöiden täytyy ottaa  huomioon nuoret ja kohdella heitä asian mukaisella tavalla. He ovat tulevaisuuden veronmaksajat ja päättäjät.

Ehdottaisin tuleville päättäjille lisää toimintaan sopivia tiloja eri puolille kaupunkia ja avustusta, sekä vapaaehtoisia vanhempia kahviloihin päivystämään. Toivoisin että mahdollisimman pian meillä Espoossa olisi muitakin avoinna olevia nuorisokahviloita, tarvitsemme niitä vähentääksemme ulkona juopottelevia ja aineissa pyöriviä nuoria.