Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Espoonlahti - Keskustelut

Re: Espoonlahden lähikirjastot

Juhani Hakala writes:
ESPOONLAHDEN LÄHIKIRJASTOT


Kivenlahden ja Soukan lähikirjastojen sulkemisesityksen teki kaupunginhallitukselle (KH) Sivistystoimen johto (SITO). KH ei päättänyt esitetyllä tavalla mutta kokoomus- ja SITO-tahoilta tulkittiin että KH:n uusikin päätös merkitsi kirjastojen sulkemista. KH:n enemmistö oli toista mieltä ja lähetti asian lautakuntakierrokselle, joka nyt on läpikäyty ja asia odottaa KH:n päätöstä.

Kulttuurilautakunnassa kaikki muut puolueet olivat kevennettyjen Espoonlahden lähikirjastojen säilyttämisen takana, vain osa kokoomuslaisista oli toista mieltä. Edellisille lautakunnille oli SITO:n johto esittänyt eri yhteyksissä lähes kaikkien 11 lähikirjaston sulkemista. Lautakunta oli aina yksimielisesti lähikirjastojen säilyttämisen takana. Ainoastaan Matinkylän ja Olarin kirjastot suljettiin, kun Omena tuli juuri kirjastojen puoliväliin.

Minua kiinnostaisi tietää, miten Suur-Espoonlahdessa toimivat järjestöt ovat esittäneet kannanottojaan kulttuurilautakunnalle ja kaupunginhallitukselle koskien Kivenlahden ja Soukan lähikirjastojen sulkemisuhkaa.

Tiedossani on, että kaupunginosayhdistykset Kivenlahti-Stensvik ry ja Soukka-seura ry ovat voimakkaasti ajaneet kirjastojen kehittämistä ja torjuneet sulkemisuhkaa.
Ovatko muut vastaavat asukasyhdistykset lähestyneet lautakuntaa?

Tiedossani on myös, että paikallisista puoluejärjestöistä Espoonlahden Demarit ry on samalla tavalla esittänyt lähikirjastojen säilyttämistä ja kehittämistä mm. sivustollaan http://www.espoonlahdendemarit.fi/?sivu=03&msgid=I0029AF12 .
Ovatko kokoomuksen, vihreiden, keskustan ym. espoonlahtelaiset yhdistykset toimittaneet kannanottojaan lautakunnalle tai julkisuuteen?

Jukka Kivi