Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Espoonlahti - Keskustelut

Re(2): Espoonlahden lähikirjastot

Jukka Kivi kirjoittaa:

Minua kiinnostaisi tietää, miten Suur-Espoonlahdessa toimivat järjestöt ovat esittäneet kannanottojaan kulttuurilautakunnalle ja kaupunginhallitukselle Kivenlahden ja Soukan lähikirjastojen sulkemisuhkaa.

Tiedossani on, että kaupunginosayhdistykset Kivenlahti-Stensvik ry ja Soukka-seura ry ovat voimakkaasti ajaneet kirjastojen kehittämistä ja torjuneet sulkemisuhkaa. Ovatko muut vastaavat asukasyhdistykset lähestyneet lautakuntaa?

Ainoastaan Kivenlahti-Seura on toimittanut virallisesti  lautakunnalle monisivuisen selvityksen. Selvitys oli lautakunnan käytössä ja mainitiin esityslistalla.

Soukka-Seuran kannanotto tuli kokousta edeltävänä yönä vain jäsenille heniklökohtaisesti, ei lautakunnalle.

Espoonlahden Demarit ovat ottaneet kantaa useamman kerran julksiuudessa ja Kivenlahden kirjaston "puolustuksen" johtohenkilöt ovat demareita (Värmälä, Karjalainen, Parisaari, Hatakka, Hakala, Kivi). Suurin kiitos kuuluu Johanna Värmälälle. Lautakunta päätti yksimielisesti Kivenlahden kirjaston säilyttämisestä hänen esityksensä pohjalta.


Ovatko kokoomuksen, vihreiden, keskustan ym. espoonlahtelaiset yhdistykset toimittaneet kannanottojaan lautakunnalle tai julkisuuteen?

Edellinen luettelo on täydellinen, eli muiden puolueiden kannanottoja en ole lautakunnan puheenjohtajana saanut, enkä lehdissä nähnyt. Ainoastaan Kivenlahtiseura on järjestänyt asukasiltoja sekä viranomais- ja luottamushenkilötapaamisia.

Kirjastojen sulkemisprosessi alkoi kaupunginhallituksessa kokoomuksen aloitteesta ja kulttuurilautakunnassa vain he äänestivät kirjastojen sulkemisen puolesta. Eli kaikki muut puolueet olivat säilyttämisen kannalla.

Juhani Hakala (sd)