Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Espoonlahti - Keskustelut

Vaaleanpunaista kohinaa Espoon kaupunginteatterissa

Kaisu Vepsäläinen
Vaaleanpunaista kohinaa ja muuta teatteria Espoon kaupunginteatterissa
Espoon kaupunginteatterin ensi-iltakauden aloittaa tamperelaisen teatteri Siperian kantaesitys ”Vaaleanpunaista kohinaa”. Esitys kuuluu kolmen kantaesityksen sarjaan, josta ensimmäinen ”Inhimillinen trilogia” käynnistyi lokakuussa 2008.
Espoon kaupunginteatterin kevät 2009 –ohjelmisto on jaettu koteihin ja jutun tiedot ovat siitä. Esitys kertoo kuolemaa uhmaavasta Extreme-Korhosesta, romantiikannälkäisestä sihteeristä, omalaatuisesta kvanttifysiikan tutkijasta ja reiluista banaaneista.
Esittelyssä kerrotaan, että ”Vaaleanpunainen kohinassa” tartutaan toiveikkaisiin, ajattomiin ja äärettömiin kysymyksiin ja laitetaan reilussa tunnissa maailmankaikkeus uuteen ojennukseen - tangomusiikin säestyksellä.
Vaaleanpunaisen kohinan ohjauksesta vastaa Saana Lavaste, joka yhdessä työryhmän kanssa on myös käsikirjoittanut esityksen. Näyttelijät ovat Teatteri Siperiasta Marika Heisk anen ja Tuukka Huttunen sekä vierailijana oleva Aleksi Lavaste (Näty). Valosuunnittelija on Anna Rouhu ja tuottaja Saara Rantavuoma.

Myöhästynyt hääyö

Muista myös "Myöhästynyt hääyö"  Revontulenhallissa. Mika Waltarin kirjoittaman esityksen näytökset ovat 8.1.- 25.4.

Näytelmän ohjasi Hannu Raatikainen ja osissa ovat Miia Nuutila, Pirkko Mannola, Jukka Rasila ja Oiva Lohtander. Lavastus ja puvut ovat Reija Hirvikosken, valosuunnittelu Max Wikströmin ja äänisuunnittelu Tommi Koskisen.

Seura-Lehdessä todettiin happamesti, että espoolaiset pitävät Mika Waltarista ja farssista. Ja tottavie pitivätkin esi-illassa syyskuussa 2008. Yleisön taputuksilla ei ollut loppua ja jalat rynkyttivät kauan lattiaa. Ei siinä kerennyt haukottelemaan kertaakaan, vaikka esityksen kesto oli yli kaksi ja puoli tuntia. Koittiko h ääyötä koskaan ja kuinka monelle se koitti? Siinäpä kysymys,johon täytyy saada vastaus.