Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Ilomantsi - Keskustelut

Vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen toimintavuosi alkanut

Hyvää tammikuuta!

Vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen eli Maanpuolustuskoulutus ry:n toimintavuosi on alkanut. Ilomantsissa ja Pielisen itäpuolisessa Lieksassa vaikuttavan Itärajan paikallisosaston tämänvuotisista kursseista ensimmäiselle, maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Hiienvaaran ampuma-alueella ja sen lähimaastossa pidettävälle talvisissikurssille, voi jo ilmoittautua. Yhtä ja toista muutakin löytyy eri maanpuolustuspiirien kurssiluetteloista.

Koulutustiedotus- ja ilmoittautumiskanavana toimii ensisijaisesti Maanpuolustuskoulutus ry:n World Wide Web WWW -sivusto http://www.mpkry.fi/. Kurssihakuun pääsee myös suoraan: https://www.maanpuolustuskoulutus.fi/portal/. Ensikertalaiset mukaantulijat voivat aluksi itse rekisteröityä järjestelmään. Eriaiheisille kursseille osallistuminen ei yleensä ole sidoksissa asuinpaikkaan.

Maanpuolustuskoulutus ry - johon usein viitataan lyhenteellä Mpk - on valtakunnallinen koulutusorganisaatio, joka kouluttaa kansalaisia selviytymään paremmin arjen vaaratilanteissa ja poikkeusoloissa. Mpk:n jäseninä on yksitoista valtakunnallista järjestöä sekä puolustusministeriö ja puolustusvoimat.


        Terveiset

                Pasi Karonen
                Vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen
                Itärajan paikallisosaston päällikkö

        pasi.karonen(ät)oyk.fi
        Lieksa


        Vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen Itärajan paikallisosasto:

        Maanpuolustuskoulutus ry:
        http://www.mpkry.fi/

        Maanpuolustusaiheita lieksalaisittain: