Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Konjakkia ja viskiä

Konjakkia ja viskiä
                                        

Etiketti
Tulkinta
Grande Champagne
konjakin rypäleiden paras kasvualue
Petite Champagne
konjakin rypäleiden toiseksi paras kasvualue
Fine Champagne
konjakin rypäleet kasvatettu yli 50% Grande Champagne alueella
VS-konjakki
"very special" - nuorinta sekoituksessa käytettyä tislettä kypsytetty vähintään kaksi vuotta tammitynnyrissä
VSOP-konjakki
"very superior old pale"-nuorinta...väh. 4,5 vuotta kypsytettyä
XO-konjakki
"extra old"-nuorinta...väh. 6,5 vuotta kypsytettyä
Malt whisky
skotlantilainen mallasviski
Single malt
yhden viskitislaamon mallasviski
Vatted malt
"sekoitettu " mallasviski voi olla sekoitettu eri tislaamojen viskeistä
Pure malt
viskin valmistukseen on käytetty vain mallastettua ohraa
Single barrel
yhdestä tynnyristä pullotettu mallasviski