Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Mauno Saaren kirja Ahon kauhukabinetista

Sattui kirjastossa kohdalle Mauno Saaren 2006 ilmestynyt "Näkymätön käsi." Kirjassa käydään läpi Esko Ahon hallituksen ja pankkikriisin ym.ajat. Kirjoittajan käytettävissä lienevät olleet Iiro Viinasen päiväkirjamerkinnät tuolta ajalta sekä mm.pankinjohtaja Voutilaisen haastattelu.
Ajatellen tämän päivän hallitusta ja eduskunnan keskeisiä hahmoja hallituspuolueista, kirja kertoo paljon mielenkiintoista. Mm.Ilkka Kanerva, Kimmo Sasi, Pertti Salolainen Kokoomuksesta ja Mauri Pekkarinen Kepusta saavat todella"ympäri korvien". Toisaalta Sauli Niinistöä käsitellään arvostaen. Paavo Väyrynen ja Ulf Sundqvist ovat myös vahvasti esillä, Lipponenkin loppuvaiheessa. Ahon ja Viinasen yhteistyössä oli monenlaisia vaiheita, lopulta päähenkilöt olivat kuitenkin tyytyväisiä sekä toisiinsa että itseensä...
Pankkikriisin vaiheitten läpikäynti on terveellistä palauttaa mieliin. Toisaalta rakennusalan silloinen raju putsaus tuntuu vieläkin, kun rakentaminen, erityisesti asuntojen rakentaminen, on viime aikoina vähentynyt huomattavasti.
Erkki Hatakka