Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Seinämaalaus

Milja Piironen writes:
Haluaisin piristää Espoon lähiöympäristöä - erityisesti Suvelaa, koska se on lapsuuteni maisemaa - valmistamalla jonkin kerrostalon seinään seinämaalauksen. Seinämaalauksella en tarkoita mitään megalomaanista mainosta, vaan uniikkia taideteosta, joka ottaa huomioon sitä ympäröivän arkkitehtuurin, paikan historian ja - mikä tärkeintä - asukkaat. Erityisesti Suvelan-/Kirstinkoulun ympäristö tuntuisi kaipaavan piristystä.

Niin, tuosta parvekkeelta Suvelaa kun katselee, niin ei voi olla huomaamatta noita vastapäisten kerrostalojen seinissä olevia teoksia. Mielestäni ne ovat varsin sopivia ympäristöönsä, eivät todellakaan mitään jenkkityylisiä pilvenpiirtäjän seinän kokoisia kokispullon kuvia vaan ihan hillittyjä puita kuvaavia taideteoksia.

Mulla ei ole mitään tietoa mihin suuntaan pitäisi otta yhteyttä mikäli teoksia haluaisi lisää, mutta helposti voin kuvitella melkoisen ristiriidan asian tiimoilta. Löytyykö kaupungilta kiinnostusta moisiin? Varmasti! Kuitenkin siinä vaiheessa kun pitäisi löytää maksaja taideteoksille, saattaa kaupunki olla jo hieman vähemmän kiinnostunut, Espoossa kun noita kerrostaloja riittää jonkun verran...

Ainakin meitin parvekkeelta näkyvistä taideteoksista on helposti pääteltävissä etteivät ko. taloissa asuvat paljoa itse niitä näe jokapäiväisessä elämässään. Löytyykö taloyhtiöiltä halua osallistua kustannuksiin tämänkaltaisissa tapauksissa?

Varsinaiset luvat seinien koristeluun tulevat tietysti muualta kuin taloyhtiöistä, mikä lie julkisivulautakunta niitä sitten myöntääkään.


-Immu