Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(4): Seinämaalaus

Miksi julkisivulautakunta ympäristöön sopivaa taidetta kieltäisikään. Oliko kuva siis Imatralta vai vasta pääsi/koneesi syövereistä?

Sinkku


Maalaus_2.jpg
Kuva on Imatran Rajapatsaalta (Sinkkikatu 14) , jonne toteutin kahden seinämaalauksen kokonaisuuden kesällä 1998. "Kartta"- sarja symboloi sosiaalista suunnistamista yhteiskunnassa. Eli ovat ihan oikeasti olemassa. :)

Maalaukset ovat osa Rajapatsaan lähiöprojektia, ja toteutettavat maalaukset valittiin kilpailulla (raadissa olivat mm. kaupungin arkkitehti Erkki Jouhki sekä arkkitehti Juhani Ahonen), jonka järjesti Imatran YH-rakennuttaja. Toteutuksessa minulla oli apuna "Karjalan tasoite ja maalaksesta" Jouni Siitonen - ja tietysti telineet.
koko_maalaus.jpg
Tämän  teoksen (Yhteys) tein sisätiloihin Endero Finland Oy:n aulaan kesällä 2000. Se ei ikävä kyllä ole enää olemassa. Tiloihin muutti toinen firma (joka antoi maalauksen olla), jonka jälkeen Endero muutti takaisin. Uudet ihmiset, jotka eivät tunteneet tekijää päättivät maalata työn piiloon - ilmeisesti tilan käyttötarkoitus muuttui tai työtä pidettiin jonkinlaisena mainoksena. Nyyh...

On mukavampaa tehdä seinämaalaus julkisiin tiloihin, esim. uimahalliin, kouluun, sairaalaan tai kirjastoon. Parhaiten maalaus pääsee kuitenkin oikeuksiinsa ulkoseinällä, ja siinä se ilahduttaa taatusti useampia ihmisiä.

Lisää kuvia ja yhteystiedot osoitteessa: http://www.crosswinds.net/~miljap/sivut/


Milja Piironen
kuvataiteilija