Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Tilhiä satamäärin

Nyt ovat tilhet jo kaikonneet näiltä kulmilta, mutta niitä oli tuhatmäärin. Paikkakunnallamme asustaa eräs lintututkija, Hannu Lehtoranta, joka on kiinnostunut kaikesta lintujen maailmaan liittyvästä. Hän kirjoitti paikallislehdessämme joulun alla, että kirkonkylässä on nähty tuhansien tilhien parvia.

Kaitpa ne sitten siirtyvät etelämmäksi ruuan perästä.

Niin, mitähän muuta syönevät, en osaa vastata Jukan kysymykseen.

Sanomalehti Karjalaisessa oli yleisönosastossa sellainen juttu tilhistä, että ne olivat paskoneet erään naishenkilön valkoisen auton. Eikä tilhien töhryt olleet lähteneet edes pesussa, joten älkää parkkeeratko autojanne pihlajoiden alle, joissa on marjat tallella!!! Nainen pyyteli hätääntyneenä yleisön apua ongelmaansa. En tullut sen paremmin seuranneeksi, saiko kaipaamansa avun.

Joko Etelä on saanut lumipeitteensä? Itä-Suomeen peite tuli vasta jouluna. Jouluaattona oli parisen senttiä lunta, - jotenkuten pukki pääsi porollaan vielä perinteisin menetelmin. Pakkasukko paukutteli ekana joulupäivänä lähellä 30 pakkasastetta. Nyt on lumipeitekin kasvanut muutamalla 10 cm:llä, joten alkaa päästä hiihtämään ja varmaan Kolin rinteetkin ovat kunnossa laskettelijoille, joten tervetuloa vaan Pielisen kauniisiin talvimaisemiin ihailemaan kaunista lumipukuista luontoa.

Tiedosto0.png