Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Merimetsokamera - NatureIT

NatureIT


NatureIT on Turun ammattikorkeakoulun yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa toteuttama hanke, jonka tarkoituksena on soveltaa ja kehittää olemassa olevia kuvaus- ja tiedonsiirtotekniikoita palvelemaan erilaisten luonnontapahtumien reaaliaikasta seuraamista. Hankkeessa asennetaan pieniä web-kameroita kuvaamaan saariston tyypillisimpien ja suurta yleisöä kiinnostavien kohteiden elämää. Kuvattavia kohteita ovat merimetsokolonia, merikotkan pesä, harmaahylkeiden poikimisluoto sekä Itämeren vedenalaiset rakkolevävyöhykkeet. Kuvauskohteissa kameroiden tuottama kuvamateriaali välitetään reaaliajassa erilasiten langattomien ja langallisten tiedonsiirtotekniikoiden avulla internetin kautta jokaisen internetin käyttäjän ulottuville. Lisäksi hankeessa tuotettavaa kuvamateriaalia näytetään tietyissä saaristossa sijaitsevissa matkailukseskuksissa tai -kohteissa.

NatureIT-hanke on saanut toimintaansa tukea Euroopan aluekehitysrahaston tavoite 2 -ohjelmasta Lounais-Suomen ympäristökeskuksen kautta.

Alla kesällä 2005 Kustavissa sijaitsevaa merimetsokoloniaa kuvanneiden kameroidemme syksyn viimeiset kuvat Iita-myrskyn ajoilta.

142006_154821_0.jpg142006_154922_1.jpg

Linnut ovat lähteneet etelään ja kamerat aloittaneet talviloman. Nähdään jälleen ensi keväänä. Yllä viimeiset kameroiden vuonna 2005  välittämät kuvat.

Hyvää syksyä ja talvea ja kiitokset mittavasta mielenkiinnosta.

NatureIT-projekti