Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(2): Romahtaako Rantarock?

Jukka Kivi kirjoittaa:
Tavanomaisessa bisneksessä kumppanien luotettavuus varmistetaan ehkä paremmin, mutta kun osapuolina on yhdistyksiä ja kolmannen sektorin toimijoita, mennään innolla mukaan. Outoa, että sama huijari pääsi kusettamaan noin monta kertaa.

Ylisellä on oikeudet Rantarockin brandiin, Isoon Nimeen, joka on vakiintunut ja tunnettu. Se on Ison Rahan arvoinen, se vetoaa kerta kerran jälkeen, samoin Ylisen ilmeinen ns. vakuuttelun taito henkilötasolla.

Keväällä hän vastasi lehtien häntä koskeneeseen "törkykirjoitteluun" kuten Vasabladetin EuroEcho Internationalia koskeneeseen konkurssiuutiseen 12.6. vetoamalla vaasalaisten "yhteishenkeen" ja  kehotti "katsomaan Seinäjoelle, miten Provinssirockissa kaupunki ja järjestäjät vetävät yhtä köyttä toisin kuin Vaasassa, jossa järjestäjää pyritään mustaamaan". Tosin Yliseltä unohtui, että Seinäjoella järjestävinä osapuolina ovat pitkälti kaupungin omat yritykset ja yhdistykset. Provinssi on myös syntynyt kaupungin omin voimin, aluksi paikallisen elävän musiikin yhdistyksen toimesta, hyvin pienimuotoisena, ja kasvu on ollut "riittävän hidasta" – siis tervettä. Yliseltä myös "unohtui" vetoomuksessaan mustaamisen syyt: omat maksuepäselvyydet ja se, että jos erikseen sovitaan talkootyöstä, myös vastapuoli yleensä tietää tekevänsä talkootyöllä. Palkkatyö ei muutu talkootyöksi yllättäen ja yksipuolisella sopimuksella...

Sopimusmenettely yhdistysten kanssa ei ole ollut julkista, mutta toivon, että paperit ovat edes olemassa. Täällä kun luotetaan vielä aivan liikaa ns. miehen sanaan, ja yhdistysten rahantarve saattaa ylittää harkintakyvyn.

+Mikko++