Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

No nyt se Rantarock romahti!

No nyt se Rantarock romahti!

Maineikkaan festivaalin taustayhtiö Euroecho International Oy asetettiin konkurssiin tiistaina 21. elokuuta Vaasan käräjäoikeudessa Länsi-Suomen veroviraston hakemuksesta.
Asettaminen  tuli ”täytenä yllätyksenä”  Mr. Rantarockille, Jari Yliselle. Vaasan kaupungin ja yhtiön yhteistyösopimus raukeaa ja kaupunki pääsee irti kiviriipaksi muuttuneesta kumppanistaan.

Ylinen ei sanojensa mukaan ehtinyt reagoida tapahtumaan ja jaksaa yhä muistuttaa täydellä pokerilla keskiviikon Pohjalaisessa, että ”kaikki verorästit eivät ole kiistattomia”. Ylinen aikoo yrittää purkaa päätöstä valitusteitse.

Verottajan saatavat korkoineen nousevat neljännesmiljoonaan ja vanhimmat niistä ovat vuodelta 1996.

Vaasan puolelta yhtiöön yhteyksiä hoitanut kaupungin viestintäjohtaja Veli-Matti Laitinen oli erittäin yllättynyt siitä, että Rantarock-yhtiön edustajat eivät viitsineet hinautua edes oikeuden istuntoon. Hänen mukaansa festivaali järjestetään Vaasassa vain, jos Euroechon konkurssipesä myy Rantarockin tavaramerkin jollekin uudelle taholle.

Konkurssipesän velkojain kuulustelu järjestetään syyskuun 18., ja Ylisen on oltava paikalla oikeuden määräyksestä vannomassa pesäluetteloa  oikeaksi. Muuten on miehelle luvassa mitä ilmeisimmin entistäkin kusisemmat paikat parhaaseen Fryckman-tyyliin.

Aikaisemmin kirjoittamastani saatavien maksamatta jättämisestä ei kesän aikana ole mainittavasti uutisoitu: iso joukko rock-yhtiön ahkeria paikallisia yhteistyökumppaneita kuten urheiluseuroja ja yhdistyksiä näyttää jääneen kesän festivaalista taloudellisessa mielessä tyhjän päälle lopullisesti.

+Mikko-