Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(2): Euroviisut 2002

Antero Kivi writes:
Itse en viisuista kuullut pihaustakaan, mutta eikös säännöt kiellä hittibiisien osallistumisen? Tarkempaa määritelmää en kyllä hittibiisille tiedä... ennalta julkaisematon?
Säännöt kieltävät OLEMASSA OLEVIEN hittibiisien osallistumisen. Hittibiisien tekemistä ne sen sijaan eivät kiellä.
Sanoitukset kaikissa mukana vain välttämättömänä pahana: uskomattoman tyhjäpäisiä. Kahden viikon kuluttua kukaan ei muista näitä säveliä, ja aika harva ostaa sitä "The Official Eurovision Song Contest CD" pyöryläistä, jota virolaisjuontaja muisti lähetyksessä mainostaa.
Voittajakipale oli sekoitus Ricky Martinin She Bangs-biisiä ja Jari Sillanpäätä. Aijaiai...

Suomen tulos oli pettymys, vaikka itse esityksellä ei ollut mitään hävettävää vertaistensa seurassa. Kaikki tehtiin, mutta se ei riittänyt. Laura hallitsi biisinsä kaikin puolin (toisin kuin takavuosien Jasmin, joka shokissa kesken biisin väliosaa oli vähällä aloittaa kertosäkeen...) Koska Suomelle ei ennenkään ole pisteitä annettu, perinteet ilmeisesti velvoittivat. Lauran ulkoinen olemus ei ehkä vastannut kaikkien käsitystä naisellisesta esiintyjästä. Esiintymisasu oli ehkä hillitympi mutta samalla latteampi kuin karsinta-asu, hailea. Ja ne mustat silmärenkaat.  Muorivainaa olisi varmasti hihkaissut:"Miksei sutannu koko naamaa mustaks..."
Biisissä annos hyvin potkivaa soulkoukkua mutta sanat yhtä tyhjän kanssa, vain osana rytkettä. A-osa svengasi kuin hirvi kaurapellossa mutta kertsin melodia jotenkin simppeli...Silti ihan jees, lajissaan.

+Mikko++