Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re: Euroviisut 2004

Jukka Kivi writes:
Suomen edustaja Jari Sillanpää osallistui eiliseen Euroviisujen karsintaan Istambulissa. Ja karsiutui. Miten tässä nyt taas noin kävi?

Jukka Kivi
Euroviisuilla ei ole vuosiin ollut juuri mitään tekemistä musiikin kanssa. Muistaako joku esimerkiksi viime vuoden voittajakappaleen tai sen esittäjän? Nojoo, itse pidin kappaleesta, se oli erottuva, sisälsi kansallista ainesta ja muistan sen b-osaa hieman.

Toisaalta, ainakin Balkanin ja Itä-Euroopan maat äänestävät puhtaasti sulle-mulle-meiningillä. Pohdiskella sopii, pitääkö Suomen edelleen vuosi vuoden jälkeen tuhlata vähiä resurssejaan tällaiseen vai tehdäkö Italiat ja pyöriä ihan vaan omissa kuvioissa. Italia perusti San Remon festivaalit kypsähdettyään Euroviisujen tuomaripeliin ja ulkomusiikillisten avujen korostumiseen kilpailussa.

Suomalainen musiikki on myös Keski-Euroopassa hieman samanlaisessa maineessa kuin tsekkiläinen laatuauto. Vaikka tuotos olisi kuinka hyvää ja onnistunutta, se on kotoisin väärästä paikasta. Pari tunnettua poikkeusta on.

Toisaalta parhaiten menestyvän suomalaisen musiikin tekijät ovat varsin vähän jos lainkaan kiinnostuneita Euroviisuista.

+Mikko-