Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Re(2): iMac 400 vaihtoon?Postmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Tietokonekauppa • Re(2): iMac 400 vaihtoon?
 
From:Sunday, May 20, 2001 4:05 PM +0300
Subject:Re(2): iMac 400 vaihtoon? 
To:
Jukka Kivi kirjoittaa:
Et kerro mistään sellaisesta käyttötarpeesta, jota nykyisellä koneellasi et voi ratkaista. Periaatteessa tämä iMaci on aivan tarpeisiini sopiva. Ainut miinus on, että näyttö on melko pieni.  Toisaalta uudet mallit, joita sanot odottavasi, maksavat aina enemmän kuin vanhemmat mallit, joiden hinta laskee usein kuukauden kuluessa vastaavan uudemman tullessa markkinoille. Hinnan lasku voi olla 20-40 %. Hinnanlasku jatkuu taas noin neljännesvuoden kuluttua vielä uudempien tullessa markkinoille. Juuri tuota laskuakai kannattaisi odottaa, jos nyt päätän vaihtaa konetta.

Mielestäni nykyinen koneesi on nyt edullisimmillaan. Voit sillä tehdä kaiken mitä haluat, eikä se aiheuta lisäkustannuksia. Ainoa jäljelle jäävä myyntimotiivi on, että saisit siitä oleellisesti paremman hinnan verrattuna sen arvoon.
Totta, sen arvo ei ole laskenut kovinkaan paljon vielä sain jopa tarjouksen tästä koneesta). Jos nyt myyn tämän, voin todeta, että aika halvalla olen sitä käyttänyt 1 1/2 vuotta. Iso plussa tornikoneissa on se, että niihin saa halposti lisävarusteita, kuten kovalevyjä ym. laitettua sisään, ja lisäksi niihin saa tulevaisuudessa hyvät päivitysmahdollisuudet, kun niissä on PCI-paikkoja.

Tässäpä on miettimistä. Koneen myyntiä vaikeuttaa usein se, ettei hyvää ostajaa tahdo löytyä. Nyt olisi ostaja, joka tarjoaisi hyvän hinnan koneesta, jota en vielä olisi vaihtamassa, mutta aikomuksena olisi kuitenkin vaihtaa se vuoden sisällä (tai oikeastaan joulun jälkeen). Veikkaan, että häviän enemmän, jos odotan niin pitkään, koska silloin tämän koneen arvo on laskenut reippaasti, kun taas uuden koneen hinta ei ole laskenut merkittävästi. Sain miettimiusaikaa juhannuksen yli, ehkä kannattaisi yrittää odottaa niin kauan, että Apple julkaisee uudet mallit, jolloin vanhojen hinnat laskenevat.

Jatkan varmaan mietiskelyä hieman. Mitään en kuitenkaan voi tehdä ennen juhannusta, koska lukukauden loppun asti en kerkeä tehdä sellaista vaihtoa, ja heti sen jälkeen lähden Saksaan, josta palaan juhannuksen jälkeen.


Jocke