History
 
 Re: AppleCare toimii...Postmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Tietokonekauppa • Re: AppleCare toimii...
 
From:Wednesday, December 5, 2001 8:11 AM +0200
Subject:Re: AppleCare toimii... 
To:
Antero Kivi kirjoittaa:
Huomasin n. kuukausi sitten upouudessa iBookissani ikävän vian. DVD-aseman kelkka rupesi sitä sisään työnnettäessä pitämään ikävää ääntä, joka tuntui johtuvan puhtaasti mekaanisesta vastuksesta. Hommahan piti tietysti korjata ja vein sitten koneen lähimpään AppleCare -toimipisteeseen, jolla on Pariisin tapauksessa oikeus korjata laitteet paikan päällä (eikä siis lähettää Irlantiiin korjattavaksi). Lupasivat korjata löytämänsä viat (joita en heille mitenkään eritellyt) neljässä päivässä.

Neljän työpäivän kuluttua tuli ilmoitus, että kone on valmis noudettavaksi. Paikan päällä kerrottiin, että DVD-asema ja virtalähteen liitin (jossa olin myös havainnut kontaktihäiriöitä) oli vaihdettu, veloituksetta. Eli tässä tapauksessa Applen palvelut toimivat oikein mallikkaasta.

Minullekin sattui pieni ongelma tässä syksyllä, hankittuani uuden G4-koneen. Kaiuttimesta rupesi tulla erillistä melko voimakasta suhinaa. Suhina ei alkanut heti koneen käynnityttyä, vaan vasta kun kerran oli saanut jonkun äänen soitettua, esim. varoitusäänen.

Noh, eräässä tilanteessa sain tarpeekseni siitä suhinasta, ja otin yhteyttä ensin omaan jälleenmyyjääni, joka neuvoi ottaamaan yhteyttä vaikka MacHuoltoon, ja niin tein. Vein koneen sinne ja puolen toista viikon kuluttua (jos muistan oikein) se oli korjattu. Olivat vaihtaneet "vain" emolevyn, joka oli jouduttu tilaamaan ulkomailta saakka (arvo taisi olla jotain lähemmäs 10 000). Hyvä että kaikki meni takuuseen.

Kultuani mitä olisin saanut maksaa, ellei olisi mennyt takuuhuoltoon olin ihan ymmälläni.
Olen jopa vakavati miettinyt takuuajan laajentamista 3-vuodella. Jos tietäisi, että koneelle tulee tapahtuman jotain 3 vuoden aikana kannattaisi ehdottomsti ostaa se n. 2 000 maksava takuuajan pidennys.

Jocke