History
 
 Microsoft jši kiinni SCO:n tukemisestaPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Linux • Microsoft jši kiinni SCO:n tukemisesta
 
From:Saturday, March 13, 2004 7:55 AM +0200
Subject:Microsoft jši kiinni SCO:n tukemisesta 
To:
Tietokonelehti, perjantaina 12.3.2004 klo 9:02
Baystar myönsi Microsoftin olevan rahoituksen alkuunpanija

Microsoft jäi kiinni SCO:n tukemisesta

Yhdysvaltalainen sijoitusyhtiö Baystar on vahvistanut huhut Microsoftin SCO Groupille järjestämästä rahoituksesta. Baystarin mukaan Microsoft esitteli yhtiön SCO:lle, mikä johti 50 miljoonan dollarin sijoituksiin oikeuskulujensa takia kassavaikeuksissa olevalle SCO:lle. Sen lisäksi että SCO ja Microsoft yrittivät peitellä asiaa, paljastus saattaa tuoda lisää hankaluuksia monopolioikeudenkäyneistä kärsivälle Microsoftille.

Microsoftin ja SCO:n liitto tuli esille viime viikon lopulla. Ilmeisesti joku SCO:n työntekijöistä vuoti yhtiön sisäisen muistion tunnetulle avoimen lähdekoodin yhteisön jäsenelle, Eric Raymondille, joka asetti sen näytteille nettiin. Paljastus herätti melkoisen kohun, sillä Microsoft hyötyy kenties kaikkein eniten Linux-käyttöjärjestelmän ympärillä pyörivästä oikeuskohusta.

Microsoft ja SCO kiistivät jyrkästi yhtiöiden väliset sijoitukset ja SCO väitti muistiota väärinymmärrykseksi. Baystarin paljastus asettaa kommentit outoon valoon, mutta yhtiö ei suostu kommentoimaan rahoituslähteitä sen tarkemmin. Sen mukaan Microsoft ei olisi liittynyt suoranaisesti Baystarin 50 miljoonan dollarin sijoitukseen.

Microsoftin ja SCO:n välisen suhteen paljastuminen saattaa tehdä hallaa Microsoftille, joka joutuu vieläkin vastaamaan kilpailulakien vastaisista toimistaan Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Toisaalta SCO:n toimia ei Yhdysvaltain lain mukaan voida välttämättä pitää kilpailun vastaisina. Kilpailijoiden haastamisen oikeuteen katsotaan olevan perusoikeus, jota ei rajoiteta kilpailulainsäädännöllä.

SCO kohu ei näyttäisi merkittävästi hiljentävän Linuxin markkinaosuuden kasvua. Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan Linux-palvelinten myynti kasvoi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 63 prosenttia 960 miljoonaan dollariin.

Samuli Kotilainen