Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Re: Kreikka on Euroopan jalkapallomestariPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Jalkapallo • Re: Kreikka on Euroopan jalkapallomestari
 
From:Friday, July 9, 2004 8:06 PM +0300
Subject:Re: Kreikka on Euroopan jalkapallomestari 
To:
Cc:
Jukka Kivi writes:
Kreikka on Euroopan jalkapallomestari

Niinhän siinä sitten kävi. Kreikka voitti loppuottelussa Portugalin. Kreikassa viikon juhlintaa, Portugalissa maansuru.
Alunperin harrastuksena yhdellä jos toisella lähtenyt touhu on saavuttanut yhä enemmän uskonnon piirteitä. Piirre on aina huolestuttanut minua, jopa pelottanut. Sama toistuu jääkiekossa. Raha vie ja pelaajat vikisevät. Isot aikuiset miehet heittämässä hanskat jäähän ja hakkaamassa toisiaan nyrkeillä päähän ei ole koskaan vastannut käsitystäni urheilun mahdollisesta ylevyydestä. Itse kaihdan kaikkia massatapahtumia, joissa mökelletään joukolla jonkun puolesta.

Jalkapallo on yksi maailman jonninjoutavimpia syitä vaipua maansuruun tai muuhunkaan. Peli on peli, muu elämä muuta elämää. Suhteellisuudentajua ripaus ei olisi pahitteeksi.

Toinen piirre, mitä en ole koskaan urheilussa ymmärtänyt, on sen liiketoimintamalli, käsittämätön yhdistelmä pyyteetöntä talkootoimintaa ja kylmää bisnestä. Jokerien junnujen vanhemmat vastaan joku Hjallis H. Kelle maksetaan ja kenen pitää maksaa itse?

Kaikki julkinen rahoitus kilpaurheilulle pitäisi lopettaa ja suunnata rajalliset resurssit kuntourheiluun, lasten liikuntamahdollisuuksien lisäämiseen ja liikalihavuus-nimisen kansanvitsauksen torjuntaan. Suomen imagon kannalta kansainvälisesti kuuluisin urheilija tällä hetkellä lie Kimi Räikkönen, joka tuskin on saanut penniäkään valtiovallan tukea. Tai urheilijapalkkaa.

Olympialaiset ovat tulossa. Ja laboratorioroidut jenkkiläisjuoksijat ujuttautuvat viivalle siinä kuin ns. puhtaatkin urheilijat. Balco-laboratoriokytkökset vaiettaneen kuoliaaksi, koska kyseessä ovat sentään jenkit, eivät esim. venäläiset tai bulgarialaiset, jotka jo olisi kaiketi suljettu koko kansainvälisestä systeemistä. Jos asiassa saadaan aikaan päätös ja oikeus voittaa, olen myönteisesti yllättynyt. Jenkkisysteemissähän asian ollessa auki ei kilpailija voi olla kilpailukiellossa. Luulen, että kenelläkään ei ole mitään sen suurempaa hoppendahlia tekemään lopullisia päätöksiä urheilijoiden kohtalosta.

Kaikki fundamentalismi on pahasta. Vaarallista.
Myös urheilu-nimisessä sirkuksessa.

PS. mainittakoon, että tämän kirjoittaja juoksee n. 30 - 60 km viikossa, saattaisi kostealla tuulettomalla ilmalla - niin halutessaan -  nykäistä 3000 m Cooperissa ja pyöräilee runsaasti, joten kyseessä ei ole urheilun vastustaja, vain oheisilmiöiden

+Mikko-