Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Re: MM-futis ja YLEPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Jalkapallo • Re: MM-futis ja YLE
 
From:Monday, July 10, 2006 1:54 PM +0300
Subject:Re: MM-futis ja YLE 
To:
Cc:
Erkki Hatakka writes:
Päättyi sitten mahtava TV-ohjelmasessio MM-futiksen loppuotteluun eilen.
Meille hyvän jalkapallon ystäville kuukauden kestäneet MM-kisat ovat olleet juhlaa. Ainoan globaalin urheilulajit huippuosaajat kaikkialta maailmasta ovat tulleet tutuiksi vieraillessaan illasta toiseen olohuoneissamme. YLE välitti mahtavan paketin otteluita eri puolilta Saksaa, hyvät studiokeskustelut toivat ehkä lajin tutummaksi urheilusta vähemmän perillä oleville perheenjäsenillekin. Vieraina oli niin piispoja, kulttuuri-ihmisiä kuin muitakin jalkapallon ystäviä. Kommentaattorit, milloin valmentajat, milloin pelaajat toivat syvyyttä pelin saloihin.
Selostuksiin kannattaa kiinnittää siksi enemmän huomiota, että YLE on ostanut seuraavien kolmen vuoden Mestareiden liigan ottelut kanavilleen. Selostajat puhuvat yleisesti ottaen liikaa, ikäänkuin olisivat radion puolelta lähtöisin. Katsojallakin on silmät, joita hän välillä haluaisi rauhassa käyttää. Loppuottelun selostaja Tapio Suominen intoili, välillä puolueellisestikin liikaa, ennenkaikkea oli lakkaamatta äänessä. Ulkomaisten kollegojen tukema kurssi olisi paikallaan ennen Mestarien liigan otteluiden alkamista.

Kyllä näitä kisoja oli mukava seurata. Nehän televisioitiin käsittääkseni yli sataan maahan ja katsojia oli satoja miljoonia ainakin loppupään ottelujen osalta. Kuitenkin katsomoihin lippuja sai muistaakseni vain kymmenen prosenttia halukkaista. Kisojen suosio oli siis valtava. Väitetään, että jalkapallo on maailman eniten harrastettu urheilulaji. Siksi oli hyvä, että televisiointi onnistui hyvin. Myöskään mikään julkisuutta kaipaava ulkopuolinen ryhmä ei onneksi päässyt häiritsemään.

Jukka Kivi