Previous in Thread

History
 
 Re(2): MM-futis ja YLEPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Jalkapallo • Re(2): MM-futis ja YLE
 
From:Tuesday, July 11, 2006 8:31 PM +0300
Subject:Re(2): MM-futis ja YLE 
To:
Cc:
Erkki Hatakka writes:
Vielä vähän jälkikirjoitusta MM-futiksen tiimoilta.
Zidanen valinta kisojen parhaaksi pelaajaksi oli tietty reaktio finaalin tuomarikunnan ratkaisuun.
MTV 3:n Teksti-TV kertoi, miten italialaispelaaja oli herjannut Ranskan kapteenin siskoa huoraksi ja Zidanea itseään algerialaiseksi terroristiksi....Joku, muistaakseni brasilialainen media ,oli pestannut huuliltalukijan tsekkaamaan puhuttuja hävyttömyyksiä. Zidanen tausta Marseille algerialaisslummeissa tuntuu olevan edelleen suurelle taitopelaajalle kipeä paikka.
Aamun lehdet kertovat myös finaalin tuomarikunnan ratkaisun perustuvan videotallenteen katseluun, mikä ei kuulemma ole laillinen ulosajon perusta jalkapallossa.
Ja vielä lopuksi aivan toiseen futisskandaaliin: toivottavasti Italiassa tuomarien kantti kestää puhdistaa maan jalkapalloskandaalin rikolliset kentiltä mestaruusjuhlista huolimatta....
Erkki Hatakka

Jalkapallossa tuomari tekee päätöksensä ja tuomitsee välittömästi tosin avustavien tuomarien tuella. Mutta videoita ei käydä katsomaan kuten jääliekossa eikä puhelimessa käydä ulkopuolisten kanssa. Tuomioita ei muuteta jälkeenpäin. Mutta myös tuomarien toimintaa arvioidaan ja silloin voidaan käyttää hyväksi täydentävää informaatiota kuten videotallenteitakin. Hyvin tuominneet tuomarit nauttivat luottamusta ja saavat tärkeitä otteluita tuomittavakseen.

Jukka Kivi