Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Re(2): Suomen Yrittäjät ei ole työmarkkinPostmark
Home • keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Yrittäminen • Re(2): Suomen Yrittäjät ei ole työmarkkin
 
From:Saturday, October 25, 2003 6:45 PM +0300
Subject:Re(2): Suomen Yrittäjät ei ole työmarkkin 
To:
Cc:
Tuula Hölttä writes:
Uskoisin, että palkansaajista löytyy ihmisiä, jotka haluavat osallistua pienyrittäjyyden kohennustalkoisiin tässä maassa siirtymällä tarvittaessa pienyritysten palkansaajaliittoon, jos yrittäjistä tulisi etujärjestö. Kai uuden palkansaajaliitonkin perustaminen on mahdollista?

Onhan Suomen Yrittäjät kiistatta etujärjestö. Sitä ei kuitenkaan lueta työmarkkinajärjestöksi siinä mielessä, että se olisi palkansaajia tai työnantajia jollakin toimialalla edustava.

Uuden palkansaajaliiton perustaminen olisi varmasti mahdollista. Jotta sillä olisi jäsentensä kannalta merkitystä, sen pitäisi toimia toimialalla, joka täydentäisi nykyisiä palkansaajaliittoja neuvoteltaessa vastaavan työnantajaliiton kanssa. Mikä muuten olisi se toimiala ja työnantajaliitto? Lisäksi sen pitäisi käytännössä liittyä jonkin palkansaajien keskusjärjestön jäseneksi, jotta se voisi saada sopimusoikeudet. Olisiko se SAK, STTK vai Akava?

Miten SAK luulee, että maahan saadaan varmasti maassa pysyviä ja työllistäviä uusia pienyrittäjiä, jos heidän ei anneta osallistua heitä itseään koskevaan päätöksentekoon jatkossakaan?  

Arvelen, että SAK haluaa etujärjestönä huolehtia oman jäsenistönsä ja edustamiensa toimialojen palkansaajien eduista. Palkansaajajärjestöt varmaankin ajattelevat, että yrittäjät ja yritykset ovat enemmän työnantajia ja niiden etuja ajetaan neuvottelupöydän toisella puolella.

Jkka