Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Re(2): Hallituksen kannanotto yritys- ja Postmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Yrittäminen • Re(2): Hallituksen kannanotto yritys- ja
 
From:Saturday, November 15, 2003 11:27 AM +0200
Subject:Re(2): Hallituksen kannanotto yritys- ja  
To:
Tuula Hölttä kirjoittaa:
Kuinka 90 000 €::n verovapausrajaa tulkitaan?

Vaikuttaa ihan siltä, että ”nobody knows” vielä tällä hetkellä mitä yritysverouudistus tuo toteutuessaan tullessaan. Subjektiivisesti katsoen uudistus näyttää hyvältä pienten osakeyhtiöiden kohdalla.

Suurempaa huolehtumista näyttää aiheuttavan yksilöllisen eläkevakuutuksen ”verollepaneminen”. Demarit näyttävät saavan toteutettua pitkäaikaisen haaveensa lopettaa kaikkien muiden paitsi palkkatyöläisten omatoimisetkin sosiaaliturvan parannukset. Totesihan Sinikka Mönkärekin aikoinaan haluavansa karsia eläkevakuutusten verovähennysoikeutta, kun ne kohdistuvat ihmiselle ”jotka eivät ole tehneet työtä”. Mönkäreen mielestä tällaisia ihmisiä ovat mm. kotiäidit ja ilmeisesti myös yrittäjät, joiden luottamusta uudistus ”syö”.
 
Samaa ”hyödyttömien” sarjaa edustaa ilmeisesti se 5-15 vuotiaiden joukko, joka on tarvinnut yksilöterapiaa. Kela ei enää rahoita näitä hoitoja vaan hoitovastuu siirtyy kunnille. Näin Mönkäreen ”pohjaton kaivo” löysi pohjan valtion rahoituksessa. Erittäin toivottavaa olisi, että kunnille osoitettaisiin myös rahat, joilla ne voivat selviytyä näistä uusista velvoitteista. Rahan puutteeseen kun ei auta se, että ”kansakunnan kaapin päältä” ainoastaan todetaan tylysti, että ”laki velvoittaa”.

Joku sanoi jossakin sanomalehtikirjoituksessa, ettei verotulojen väheneminen ole suurin kuntien taloudellinen uhka, vaan valtion mielivaltaiset toimenpiteet. Koskahan tähän  ”pohjattomaan kaivoon” löytyisi se lopullinen pohja.