History
 
 Re: Kemijärvi vrt.ElisaPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Yrittäminen • Re: Kemijärvi vrt.Elisa
 
From:Sunday, December 16, 2007 12:25 PM +0200
Subject:Re: Kemijärvi vrt.Elisa 
To:
Cc:
Erkki Hatakka writes:
Päivän Hesarissa esitellään sattuvasti tunnelmia Kemijärvellä Stora Enson tehtaan sulkemisen jälkeen. Maan hallitusta on turhaan patisteltu käyttämään suuren omistuksen tuomaa valtaansa Stora Ensossa. Valtiovallan kontrollissahan on noin 30 % Stora Ensosta. Samaan aikaan islantilaisomistajat vaativat Elisassa sekä lisää valtaa yhtiön hallituksessa että yhtiön pilkkomista sen sopimiseksi paremmin heidän tavoitteisiinsa. Ja islantilaisilla on noin 10 % omistusosuus Elisan kaikista osakkeita! On siinä eroa omistajapolitiikassa.
Oisko ministeri Pekkarisen syytä jättää naisten alusvaatemainokset yms.vähemmälle kiinnostuksen kohteena ja keskittyä enemmän Kemijärven ongelmiin Stora Enson merkittävänä vallankäyttäjänä? Ja vai onko ensisijainen vastuu hallituksessa näissä asioissa ministeri Häkämiehellä?
Erkki Hatakka

No on tosiaan suuri ero. Islantilaisethan vaativat 10 prosentillaan Elisan hallituksen vaihtamista ja yhtiön rakenteen muuttamista sekä toiminnan uudelleen suuntaamista. Maan hallituksessa valitetaan, ettei 30 prosentin omistuksella Stora Ensossa voi juurikaan vaikuttaa Kemijärven tehtaan sulkemiseen. Taitaa olla tahdosta kiinni.

Jukka Kivi