Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Haatainen: Tyttöjä kannustettava matematiikan opiskeluun

Haatainen: Tyttöjä kannustettava matematiikan opiskeluun
Opetusministeri Tuula Haataisen (sd) mukaan tyttöjä on kannustettava matematiikan ja luonnontieteiden opiskeluun.

"Koulun haasteena onkin herättää mielenkiinto ja luoda mahdollisimman hyvät lähtökohdat oppimiselle. Jokaista oppilasta tulee auttaa toteuttamaan itseään. Myös oppimaan oppimisen haaste on todellinen. Meidän on jatkossakin syytä kriittisesti tarkastella ja kehittää koulutuksen rakennetta, opetuksen kulttuuria opetusjärjestelyineen ja käytäntöineen siten, että ne edistävät oppimisen luovuutta ja ongelmanratkaisutaitojen kehittymistä", Haatainen sanoi keskiviikkona 1.- 6. luokkien oppilaiden teknologiakilpailun palkintojenjakotilaisuudessa.

Tämä toimii!! -teknologiakilpailun tavoitteena on lisätä koululaisten, ja erityisesti tyttöjen kiinnostusta teknologisiin ongelmiin sekä niiden ratkaisuun. Haataisen mukaan kilpailun tarkoituksena on myös innostaa oppilaita matematiikan ja luonnontieteiden opiskeluun.

"Tarvitsemme jatkossa myös entistä useampia matematiikan ja luonnontieteiden tyttö-osaajia. Olenkin käynnistänyt opetusministeriössä laaja-alaisen hankkeen vastaamaan muun muassa tähän haasteeseen", Haatainen kertoi.

Lähde: Tietoyhteiskunta.fi