Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Kalliomäki: Yhteistyö lukiokoulutuksen voimavara

Kalliomäki: Yhteistyö lukiokoulutuksen voimavara
Opetusministeri Antti Kalliomäen (sd) mukaan lukioiden ja ammattillisten oppilaitosten yhteistyötä on lisättävä.

"Tämä yhteistyö voi olla parhaimmillaan lukiokoulutuksen uudistamisen voimavara, johon tulisi suhtautua lähtökohtaisen myönteisesti ja ottaa se vakavasti. Opetusministeriö tukee toisen asteen opetuksen yhteistä järjestämistä", Kalliomäki sanoi puhuessaan opetushallituksen kansallisilla lukiopäivillä torstaina.

Kalliomäen mukaan lukiokoulutusta kehitettäessä tarvitaan myös kuntapäättäjiä.

"Nykyistä suurempi kunta- ja palvelurakenne antaa toimijoille mahdollisuuden entistä joustavampiin ratkaisuihin. Erilaisia vaihtoehtoja arvioitaessa tulee pitää lähtökohtana palvelun luonnetta ja saavutettavuutta asiakkaan näkökulmasta. Lukiokoulutusta ei voida pitää samalla lailla lähipalveluna kuin perusopetusta. Sitä on jatkossakin tarkasteltava pääsääntöisesti laajemmasta seudullisesta näkökulmasta", Kalliomäki sanoi.

Kalliomäen mukaan uudenlaisessa tieto- ja viestintäyhteiskunnassa on kyettävä luomaan uutta tietoa ja myös soveltamaan sitä. Luovuus ja innovatiivisuus nähdään ratkaisuina maan kilpailukyvyn kehittämiseen. Lukio-opetuksen tulisi Kalliomäen mukaan kannustaa opiskelijoita luovaan ajatteluun.

Lähde: Tietoyhteiskunta.fi