Previous in Thread

Next in Thread

History
 
 Re(6): Neuvotteluja pakkolain sijaanPostmark
Home • Keskustelualueet • Kaikki keskustelut • Työvoima • Re(6): Neuvotteluja pakkolain sijaan
 
From:Sunday, November 11, 2007 11:37 AM +0200
Subject:Re(6): Neuvotteluja pakkolain sijaan 
To:
Tiina Tavio kirjoittaa:
Neuvottelut tulisi aloittaa heti ja valtion johdon eli uuden hallituksen muistaa ne vaalilupaukset. Rahaa valtion kassassa on jos tahtoa löytyy. Sairaanhoitajien palkkoihin se luvattu 500 euroa lisää. Lupaukset on pidettävä. Eli kunnille lisävaroja toteuttaa palkkavaatimus, joka jo luvattiin vaalipuheissa. Eri asia on jos hallitus haluaa sitten ajaa yksityistämistä tämän asian kautta terveydenhuoltoon piittaamatta siitä jos joku jää ilman hoitoa. Nythän ei ole enää kuin noin 150 euron lisäkorotuksen suuruinen summa jo aiemmin tarjottuun. Paikallisestikin voidaan tietenkin tätä lisärahaa tarjota eli maksetaan se sitten kunnanvaroista kokonaan ilman valtion tukea paikallisilla sopimuksilla. Ei ainakaan kukaan kuolisi tämän takia. Voisikohan kuntatyönantajat ja TEHY ohittaa Työnantajaliiton ja valtion uuden hallituksen sopimuksissa...

Tiina Tavio
 
Saadaankohan 500€ korotuksella lisää työntekijöitä, niistähän on ollut pulaa, kun vedetään lompakon nyörit hyvin tiukalle.
Pätkätyöthän oli suurin pulma aikaisempien hallitusten aikaan, siksi moni ei jäänyt alalle? Jatkuuko myös nyt pätkätyökyykytys.
Toisekseen eikös ay liikkeellä ole ollut sellainen sääntö aina, ettei toinen voi saada enempää kuin toinen, että palkkaerot pitää säilyttää?
Aivan varmasti poikkitieteellisen nollatutkimuksen mukaan kaikki haluaa se 500€ korotuksen vähintään seuraavalla kerralla:)
Miksihän ei aiemmat hallitukset havainneet alipalkkausta, vaikka oli rahaministerinä melkoinen ay johtaja.
Rahaahan on, kun Suomi ei yritä olla koko maailman sosiaalitoimisto ja auta jatkuvasti sekä itää, että länttä.
Monissa tyhjissä kaivoissa ei kannettu vesi pysy.