Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Re(4): Millenium-palkinto

Mikko Luoto writes:
Tottakai Suomi on high tech -osaajien joukossa kansainvälistä kärkeä mutta mikäpä länsieurooppalainen valtio ei olisi. On ilmeisesti sitten päätetty, että rahalla se imago nousee ja substanssi vahvistuu. Väärin. Todellinen kehitys tapahtuu kansainvälisessä arkielämässä ja yhteistyössä, ihan ilman palkintojakin.


Tuolla miljoonalla eurollakin olisi varmasti ollut käyttöä kotimaisten innovaatioiden ja kehityksen rahoittamisessa. Mutta tämähän on vain asioita tuntemattoman maallikon käsitys.

+Mikko-
Mikon kanta on perusteltu, monet ovat tätä mieltä.

Uskon, että suurempi joukko kannattaa Suomen jakamaa Millenium-palkintoa. Tuleva globalisoitunut maailma on yhä enemmän tietotekniikan varassa. WWW-verkkoyhteys on vasta kehityksensä alussa, vasta kymmenen vuotta on kulunut ja sen merkitys on jo nyt aivan keskeinen. Millainen maailman tietoverkko on esim. neljän vuosikymmenen kuluttua? (Itse suoritin yliopistossa ensimmäisen tietokonekurssini v.1959 ja tämän jälkeen kehitys on ollut silloin kuvittelematon).

Aika näyttää tuleeko Millenium-palkinnosta Nobel-palkinnon veroinen (rahamäärä yhtäsuuri) kun palkintoa on jaettu muutaman kerran. Ehdotan, että nobelin tapaan jatkossa jaetaan neljä-viisi milleniumia eri tieto- ja informaatioalan tiedemiehille ja keksijöille. Rahoittajiksi voidaan koota alan suuryrityksiä Nokia ym.