Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

Patentit ilmaiseksi yksityisille.

Patentit suomeksi ja ilmaiseksi yksityishenkilöille.

Suomessa tehdään eniten keksintöjä maailmassa väkilukuun nähden. Mikä meistä Suomalaisista tekee sitten niin hyviä ja kekseliäitä? Mielestäni yksi osa koulutusjärjestelmämme lisäksi on "looginen" suomenkieli, joka edesauttaa ajattelun johdonmukaista kehittymistä.

Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilla löytyy jo patentoidut keksinnöt, mutta englanniksi.
Vaikka osaisin englantia kuinka hyvin, ei taitoni riitä insinöörikielen erikoissanoihin. Tulkitse siinä sitten onko keksintösi jo keksitty. Kävin itsekin kysymässä patentin hintaa ja totesin ettei minulla ole niin paljon rahaa "ylimääräisenä". Maksu peritään heti ja keksinnön tuotto on aina epävarmaa. Tästä, ettei tavallinen ihminen pysty tulkitsemaan insinöörikieltä erikoissanoin englanniksi ja patenttia hakiessa ilmoitetaan keksintösi jo keksityn, aiheutuu luottamuspula patenttitoimiston ja tavallisen ihmisen välille. Kaikki olemassa olevat patentit pitäisi kääntää suomenkielelle, niin luottamuspula poistuu ja hakemuksia tulee aivan varmasti enemmän.

Rahaa syydetään Suomesta "vietäviin yrityksiin" satoja miljoonia ja niille suorastaan tyrkytetään rahaa keksintöjen kehitykseen ja patentteihin. Tavallisen ihmisen Suomessa tekemät keksinnöt koituvat enemmän kansakunnan hyväksi, kuin nämä muuttoalttiit yritykset. Saadaan Suomi ja kekseliäisyys uudelle tasolle, uusia yrityksiä ja uutta potkua kansantalouteen. Patentit ilmaiseksi yksityishenkilöille ja PK-yrityksille.


Sano: KYLLÄ    NO: 29
Perussuomalaisten Uudenmaan vaalipiirin
Kansanedustajaehdokas
Jyrki Vaskela