Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

030308 Kummallisten soitinten puutarha

2822003_163311_0.pngCartes
Musica Novan Tapiólessa  8.3.2003

Cartes Art Machine:
Kummallisten soitinten puutarha

Cartes Art Machine, yhtye, joka tuottaa uutta musiikkia ja kuvaa uuden teknologian avulla esiintyy Espoon Kulttuurikeskuksessa 8.3. klo 22.  
Soittajat : Juhani Aaltonen (puhaltimet), Tuomo Lassila (midi-lyömäsoittimet), Antti Ikonen (kosketinsoittimet) ja Ilkka Niemeläinen (kitara) käyttävät perinteisten soittimien lisäksi kahta anturisoitinta iCagea ja iCubea. ICage perustuu lasersäteisiin ja iTube infrapunateknologiaan. Ne mahdollistavat useiden erilaisten ääni- ja kuvaprosessien hallinnan reaaliaikaisesti.

CAM:in musiikki liikkuu jazz- ja rytmimusiikin alueella ja tilaa on myös improvisaatiolle. Visuaaliset elementit muodostuvat tietokonegrafiikasta ja videomateriaalista. Soitinten kehittelytyöstä, säveltämisestä ja kuva-aineiston tekemisestä vastaa Cartesin tuotantovastaava, säveltäjä Ilkka Niemeläinen.


Kummallisten soitinten puutarha

Soiva ompelukone,
puinen syntikka, neljästä putkesta rakennettu modulaattori? Mikä kaikki soi ja mitä voi soittaa?

Cartes kokoaa kulttuurikeskuksen alakertaan puutarhan erilaisista erikoisista soittimista. Mukana mm. Kalev Tiitsin Mekanismus, Petri ”ICEbeat” Ala-Louesniemen soitinkeksintöjä
w.netikka.net/icebeat,
Mika Rintalan soittimia
Jonte Knifin Knif modulaattori ja  TAIK:n Medialabin opiskelijoiden ixi-työpajassa rakentamia soittimia
/www.ixi-software.net/medialab/index.html.
Kuulemisen ja katsomisen lisäksi soittimia pääsee kokeilemaan.

Puutarha avoinna 8.3. klo 12 – 19.30.

Espoon Taide- ja Tietotekniikkakeskus Cartes  tuottaa media- ja elektronista taidetta. Se on kymmenen toimintavuotensa aikana keskittynyt erityisesti elektroniseen musiikkiin ja ollut edelläkävijä anturiteknologian kehittelyssä ja käytössä.

Lisätietoja ja kuvia:
Ilkka Niemeläinen p.0505601351,
Marja-Leena Ikkala p.464008, 0443649223, marjaleena@cartes-art.fi