Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

030719 Veivinheiton 9. MM-kilpailut

Veivinheiton 9. MM-kilpailut

Jo perinteistä " extreme-urheilua"  Valtimolla

Karhunpään urheilukentällä Valtimon kesäpäivien yhteydessä kisataan veivinheiton maailmanmestaruuksista naisten ja miesten sarjoissa. Kisat alkavat lauantaina 19.7 klo 14.

Kilpailuvälineenä on Valmet 15:sta eli "piikkilangan kiristäjän" käynnistyskampi, jonka paino on 1460 g. Otsikosta huolimatta omaa veiviä ei ole tarkoitus heittää, itse asiassa se on säännöissä jopa kielletty. Lisäksi suoritamme silmämääräisen doping-testin, josta ei voi valittaa. Liian vahvaa "urheilujuomaa" nautiskelleet eivät pääse heittämään oman ja katsojien turvallisuuden takaamiseksi. Viralliseen veiviin voi tutustua kentällä  etukäteen, mutta heittoa ei voi harjoitella. Voimassa oleva ennätys on miehillä 43,26 m ja naisilla 23,49 m. Kilpailusäännöissä on 17 kohtaa ja ne luetaan kilpailupaikalla ennen kilpailuja.

Ilmoittautumismaksu, 2 1/2 euroa, suoritetaan kisapaikalla ja maksujärjestys määrää heittojärjestyksen molemmissa sarjoissa. Ensin heitetään naisten kilpailu sitten miesten ja lopuksi on kummankin sarjan palkintojenjako. Voittajat julistetaan maailmanmestareiksi ja kaikki mitalistit palkitaan varaveivillä.
Yleisöä ja vuoroaan odottavia heittäjiä palvelee puffetti.
Kilpailupaikalle on opasteet Joensuu-Kajaani-tieltä.

Järjestäjinä toimivat Karhunpään kyläläiset, lisätietoja saa puh. 0400-238 670 Kari Tolvaselta tai  ilona.alhoniemi@oyk.pkky.fi.

TERVETULOA!