Tietotori – Osallistu ja vaikuta

Tietotori

050524 Polyteknikkojen Kuoro Sellossa

Polyteknikkojen Kuoron kevätkonsertti

Paikka: Sellosali, Leppävaara, Espoo (Soittoniekanaukio 1)
Aika: ti 24.5.2005 klo 19.30
Liput: Liput 12/7 euroa. Saatavilla allekirjoittaneelta ja Lippupisteestä.

Konsertissa kuullaan perinteisiä mieskuoroteoksia (mm. Kuula, Madetoja) ja raflaavaa nykymusiikkia (mm. Hämeenniemi, Mäntyjärvi). Seuraavassa Pohjalaisen juttua Vaasan konserttimme jälkeen:

Polyteknikkojen kuoro [SIC] on vuosikymmeniä Ylioppilaskunnan Laulajien ohella kunnialla edustanut suomalaisen mieskuorolaulun huippua maamme rajojen ulkopuolellakin.
...
Polyteknikkojen kuoro lauloi Vaasan kirkossa runsaan ja taiteellisesti huipputason ohjelman. Kuoron kokoonpano on hyvin tasapainotettu korkeimmasta tenorista aina "Syvässä kellarissa" - (Im tiefen, dunklen Keller) bassoon saakka. Laulettu teksti on luonnollisesti selvää ja moitteetonta kuulijan kannalta eikä tonaalisia epäpuhtauksia esiinny.

Laajasta konsertin ohjelmasta pääosa rakentui Toivo Kuulan ja Leevi Madetojan mieskuoromusiikin helmiin, jotka jo vuosikymmeniä ovat muodostaneet maamme "laulumiesten" ohjelmiston rungon. Aivan oman lukunsa ansaitsivat konsertissa kuullut Madetojan "Valkeat kaupungit" ja "De Profundis" V-A. Koskenniemen sanoihin sekä ikituore, "Suvi-illan vieno tuuli" Eino Leinon sanoihin, jossa kuoron kokonaissointi oli riipaisevan kaunis ja kuulijaa syvältä koskettava. Eero Hämeenniemen ja Jaakko Mäntyjärven modernia kuoromusiikkia, jossa olin kuulevinani itäisten, suurten kulttuurien vaikutteita, kuunteli nautinnolla jo siitäkin syystä, että laulut olivat perinpohjin harjoitetut ja tavanomaisista kuoromusiikin kaavoista edukseen poikkeavat. Harvoin jos koskaan lienee Vaasan kirkossa mieskuoro laulanut Heather Schmidt´in [SIC] "Man, Homme, Mensch"-miniatyyria; se taisi olla ensi esitys vaasalaisille. Kuoron kirkkokonsertti oli eräs kuorofestivaalin suurista musiikkitapahtumista. Pääsimme kuulemaan hiottua ja puhdasta sekä tekstiltään moitteettoman selvää mieskuorolaulua. Vaasalaisia kuoromiehiä oli konserttia kuulemassa niukanlaisesti kuten tavallista. Mieskuoromusiikin ystäviä sitäkin enemmän.
- - - - -
Raimo Rytöhonka, Pohjalainen 9.5.2005


Tervetuloa Sellosaliin laulukautemme päätöskonserttiin!

Terveisin,

Juha Wallius
050 413 2241